Selaković i Sijarto razgovarali o unapređenju ekonomskih veza 1Foto: MSP

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković razgovarao je danas u Beogradu s ministrom spoljnih poslova i spoljne trgovine Mađarske Peterom Sijartom o unapređenju ekonomskih veza dve zemlje i značaju jačanja regionalne saradnje kroz inicijative kao što je „Otvoreni Balkan“.

Selaković je rekao da je zadovoljan redovnim kontaktima dve države, da su odnosi Srbije i Mađarske na najvišem nivou i da se „zasnivaju na strateškom partnerstvu i iskrenoj uzajamnoj podršci i prijateljstvu“, saopštilo je njegovo ministarstvo.

Istakao je da „Srbija s velikim zadovoljstvom očekuje predstojeću posetu predsednice Mađarske Katalin Novak“ i da je to „još jedan dokaz da je Srbija visoko rangirana na listi spoljnopolitičkih prioriteta Mađarske“.

Dvojica ministara su razgovarala o nastavljanju unapređenja ekonomskih veza Srbije i Mađarske, o sve intenzivnoj saradnji u energetici i o saradnji kroz zajedničke infrastrukturne projekte.

U razgovoru o značaju jačanja regionalne saradnje kroz inicijative kao što je Otvoreni Balkan, istakli su da je ekonomska saradnja dobar put ka ukupnom napretku regiona, piše u saopštenju.

Selaković je Sijartu zahvalio za podršku inicijativi Otvoreni Balkan i učešće na njenom današnjem samitu u Beogradu.

Šef srpske diplomatije je Mađarskoj zahvalio za podršku Srbiji u procesu evropskih integracija i sagovornika obavestio o stanju na Kosovu i Metohiji, i o „položaju srpskog naroda u pokrajini“, prenelo je Ministarstvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari