Selaković: Novi premijer mora biti najbolji Vučićev saradnik 1Foto: Fonet

Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković izjavio je da se može očekivati da između 11. i 15. juna bude saopšteno ime mandatara za sastav nove Vlade Srbije.

Selaković je za RTS rekao da će ime biti poznato posle povratka predsednika Srbije Aleksandra Vučića iz Astane i naveo da je uveren da će biti izabrana opcija koja je najbolja za Srbiju.

On je kazao da je potpuno uveren da je najbolje za budućeg predsednika Vlade da bude neko ko može da odgovori jednoj dobroj, kvalitetnoj saradnji sa novim predsednikom.

„Aleksandar Vučić je kao predsednik Vlade pokazao da je najbolje umeo da vodi Vladu Srbije, a onaj ko će ga naslediti na tom mestu mora da bude neko ko će biti u dobroj meri i dalje njegov najefikasniji i najbolji mogući saradnik“, rekao je Selaković.

On je kazao da je njemu uvek najbliži onaj ko je iz SNS, stranke kojoj i sam pripada, ali je izrazio uverenje da je „neko ko je bio u stanju da osvoji 55,08 odsto glasova u prvom krugu izbora i bude izabran za predsednika Republike sa najvećim poverenjem građana, vlastan da sam izabere i kaže za koga misli da je najadekvatnije rešenje za mesto mandatara kojoj god stranci da pripada ili ne pripada“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari