Selaković sa Hilom: Srbija čvrsto opredeljena za izgradnju postojanog partnerstva sa SAD 1Foto: FoNet/ Milica Vučković

Šef srpske diplomatije Nikola Selaković rekao je danas američkom ambasadoru u Beogradu Kristoferu Hilu da je Srbija „čvrsto opredeljena“ za izgradnju postojanog partnerstva sa SAD.

Selaković je kazao da je Srbija „čvrsto opredeljena“ za što sadržajniju komunikaciju s američkom administracijom i „veoma zainteresovana“ za unapređenje ekonomske saradnje sa SAD, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Naveo je da je očuvanje stabilnosti u regionu i unapređenje dobrosusedske i uzajamno korisne saradnje „temelj i nepromenjivo polazište“ spoljne politike Srbije, navodi se.

Dodao je da Srbija u odnosu sa svim zemljama regiona nastoji da težište stavi na razvoj ekonomske saradnje, izdvojivši inicijativu Otvoreni Balkan kao uspešan primer. Ukazao je da je podrška SAD regionalnim inicijativama od velikog značaja, piše u saopštenju.

Selaković i Hil su razgovarali i o nedavnoj poseti pomoćnice američkog državnog sekretara Karen Donfrid Beogradu, situaciji u regionu i dijalogu Beograda i Prištine, dodaje se.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari