Selaković u poseti Španiji: Bilateralni odnosi odlični i prijateljski 1Foto: BETAPHOTO/MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA SRBIJE/DS

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković je tokom posete Španiji ocenio da su bilateralni odnosi odlični i prijateljski, bez otvorenih pitanja i uz obostranu podršku po pitanjima od vitalnih nacionalnih interesa za obe zemlje.

Selaković je zvaničnu posetu Španiji započeo sastancima u Kongresu poslanika, gde je imao susrete sa predsednicom Kongresa Marićel Batet, predsednikom Odbora za spoljne poslove Pauom Mari-Kloseom i predsednicom Mešovitog odbora EU Suzanom Sumelso-Hordan, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Selaković je istakao da Srbija želi da intenzivira ekonomske odnose sa Španijom, jer za to postoji značajan prostor i potencijal.

U razgovoru sa španskim parlamentarcima, Selaković je pozvao španske investitore da pojačaju prisustvo na srpskom tržištu.

On je sagovornicima preneo da Srbija teži daljem intenziviranju parlamentarne saradnje sa Španijom, ocenivši da za to postoji prostor, s obzirom na visok stepen političkog razumevanja dve države.

Izrazivši zadovoljstvo zbog činjenice da je u Skupštini Srbije formirana Grupa prijateljstva sa Španijom, koja broji 89 članova, on je rekao da je to značajan podstrek, kako parlamentarnoj, tako i sveukupnoj bilateralnoj saradnji i izrazio nadu i da će u parlamentu Španije biti formirana Grupa prijateljstva sa Srbijom.

Šef srpske diplomatije naglasio je da punopravno članstvo u EU jeste strateški spoljnopolitički cilj Srbije i da je Srbija zahvalna Španiji na podršci u procesu evrointegracija.

Ministar je istakao da Srbija izuzetno ceni principijelnu poziciju i podršku Španije teritorijalnom integritetu i suverenitetu zemlje.

Selaković je rekao da je Beograd posvećen dijalogu sa Prištinom i mirnom rešavanju pitanja Kosova i Metohije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari