Sergej Trifunović: Ne trebaju mi prljave pare 1Sergej Trifunović Foto: FoNet/Aleksandar Levajković

Od Pokreta slobodnih građana očekivalo se da se za 500 hiljada evra odrekne sebe i svrhe svog postojanja.

Očekivalo se da sebe programira tako da reaguje na zvonce čobanke Maje Gojković, ali u boljim odelima nego danas. Pošto im nije bilo jasno kako neko neće da uzima toliki novac, setili su se drevnog pravila: ako nećeš ti ima ko hoće.

Međutim, nisu računali da će u tim kombinacijama naići na više onih koji neće, jer ne može sve da se završi preko jednog čoveka, već bi morali da „namire“ više njih kako bi me preglasali. Ali očigledno da u PSG nema dovoljno koalicionog potencijala za njihove kombinacije – kaže za Danas Sergej Trifunović, predsednik Pokreta građana Srbije i poznati glumac, dodajući da njemu „ne trebaju prljave pare“.

On je naveo da će ga Tužilaštvo pre pozvati da odgovara za sve ljude koje je „poklao“ u Stršljenu (film), nego što će ga pitati ko mu je ispred SNS nudio mito.

„Neću da kažem ko mi se obratio, jer to ne mogu kako ne bih u lošu situaciju doveo nedužne ljude, ali jeste mi nuđen novac „za Pokret“, iznos je pola miliona evra, ukoliko pristanem da budem opozicija koja će da govori ono što „vladikalima“ odgovara. Cena je pala mogu vam reći. Dok sam bio samo glumac, nudili su mi dva miliona samo da ćutim. Ili se više nema para, ili je reč o nekoj drugoj vrsti gadosti, o kojoj i ne želim da razmišljam. Moj stav prema tim ponudama je isti kao i prema ponudi da uđem u Farmu. Zabavno mi je da mi nude, ali mi ne pada na kraj pameti. Meni ne trebaju prljave pare, suviše lepo živim od ovih mojih, oskudnijih, ali sasvim dovoljnih glumačkih“, ističe Trifunović za naš list.

Odgovarajući na naše pitanje Trifunović kaže da tu ponudu nešto preterano ozbiljno nije ni shvatao, dok nije dobio informaciju da „ako ne pristane on da uzme novac, onda će novac uzeti neko drugi, pa će nadglasati svaku političku odluku PSG-a i rezultat će biti isti“.

„To me je već zabavilo. One sekunde kad procenim da Pokret čine prodane duše, prvi ću da sazovem KZŠ i da celu priču polijem benzinom. Za sada znam da su neki pokušali da traže mito, i da u Pokretu imamo ljude koji su profesionalni botovi koji pokušavaju da naprave razdor u Pokretu dok traju pregovori za slobodne izbore. Srećom, članstvo PSG-a ne čine veverice, tako da sam siguran da će ovo proći kao i svaka druga dečja bolest“, zaključuje lider PSG.

Ovom povodom PSG se oglasio saopštenjem u kome navode: „U izjavu Sergeja Trifunovića, predsednika PSG, da mu je nuđen mito nemamo razloga da sumnjamo, isto kao što smo apsolutno uvereni u njegov integritet koji dokazuje svakodnevnim zalaganjem za vrednosti Pokreta – bilo da je reč o dnevnim pitanjima koja nisu interesantna medijima, bilo da se govori o krupnim političkim odlukama i pritiscima koje svi doživljavamo svakodnevno.

Od sad, kao i do sad, Pokret slobodnih građana neće donositi odluke pod pritiskom bilo koga, već isključivo na osnovu činjenica i ideje o boljem društvu koja nas je politički povezala“. Takođe se navodi da je na sednici Predsedništva PSG smenjen poverenik za Beograd Aleksandar Pavlović, iz razloga koji su organizacione prirode i u cilju povećanja efikasnosti u radu beogradskih povereništava.

„Ostavku na funkciju šefa Izvršnog odbora podneo je Milan Žunić, iz brojnih razloga, nakon čega je Predsedništvo u skladu sa Statutom raspustilo članove Izvršnog odbora kako bi se u narednom periodu postavio novi, koji ce moći efikasnije da radi“, navodi se u saopštenju i dodaje da Milan Žunić i Aleksandar Pavlović mogu ostati aktivni članovi Pokreta ukoliko to budu žele

Pokušali smo juče da u Srpskoj naprednoj stranci proverimo tvrdnju da je neko iz njihove stranke nudio lideru PSG pola miliona evra da postane lojalna opozicija.

Niko zvanično, ali ni nezvanično nije želeo da odgovori da li su te optužbe tačne. Dragan Šormaz, poslanik i član Predsedništva SNS, nas je samo podsetio da je PSG Sergeja Trifunovića vanparlamentarna opozicija, a to može svako da bude.

„Da li će postati parlamentarna zavisi od predstojećih izbora. Do tada ne vidim razlog za bilo kakvu komunikaciju sa njim. Možda mu se san učinio stvarnim“, naveo je Šormaz, dok je Marijan Rističević, poslanik s liste SNS u svom stilu, na svom Tviter nalogu napisao: „Ovo je masna laž. Vlast poznaje navike SerGeja. Zna se šta on želi pre novca, želi puder za unutrašnje puderisanje nosa. Umesto love, da je vlast nešto ponudila, ponuda bi bila u gramima, a po njegovom kapacitetu verovatno u kilogramima. Da ima do izbora.“

Grbović: Došlo do zastoja u radu IO PSG

Pavle Grbović, član Predsedništva PSG, objašnjava za Danas da je postojao zastoj u radu Izvršnog odbora u prethodnom periodu, što je dovelo do toga da gotovo dva meseca nije postojao kvorum za održavanje sednice, iako Statut predviđa obavezu održavanja najmanje dva sastanka u mesecu.

– Nakon podnošenja ostavke od strane predsednika Izvršnog odbora (Milana Žunića), Predsedništvo je donelo odluku o raspuštanju i ostalih članova u cilju resetovanja sistema koji nije dobro funkcionisao. Predsedništvo je Janku Balanadžiću ukazalo poverenje da formira tim koji će do formiranja Glavnog odbora obavljati poslove iz nadležnosti IO i time omogućiti nesmetan rad Pokreta – kaže Grbović. M. D. M.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari