Server: Zapad nije uspeo da oživi dijalog o Kosovu

Američki profesor za Danas o otkazivanju pariskog sastanka o Zapadnom Balkanu

Ostavite komentar


  1. Da se ne lažemo, da su hteli naterali bi oni i jednu i drugu stranu ne samo da razgovaraju, već da zaključe sporazum i da isti sprovedu.

  2. a sta je, . nije poraz da nije pobeda. haha . kao pobeda srbije nad nato paktom.

  3. Nadaju se pobedi demokrata na predsedničkim izborima u SAD ., i odlasku Trampove vlasti, čak i ako počnu pregovori pod Trampom pokušaće da ih sabotiraju na sve načine dok god neko iz Klintonove oligarhije ne preuzme vlast,. To im je i jedini plan , do ekonomija ide na dole , još malo pa kao kod Envera Hodže.

  4. Ne može čemerna Evropa ništa bez Amera. Zato Merkel i Makron neka fino zamole Trampa i kompaniju da završe posao, kao što su njihovi prethodnici molili pretodne ameručke vlade da zaustave dva svetska rata kome su kumovali Evropljani. I rat na Balkanu nisu uspeli, niti hteli da zaustave, već su ga raspirili sa našim nacionalistima. Pokrij ae ušima EU i zahvalite Amerima što pistoje.

  5. Trenutno, lideri EU imaju probleme sa izborom osoba koja ce voditi njene institucije u nerednih pet godina. Pored toga, verovatno su se naslusali raznih prituzbi od obe strane na racun one druge, pa ce balkanske politicare ostaviti da se malo „krckaju“ tokom leta. U medjuvremenu ce smnjiti pomoc, a obustavice i garancije za nove investicije. Za sada sve to placa EU, pa nema razloga da se SAD zvanicno ukljucuju. Ako zapne, zajedno ce definisati sargarepe za obe strane, a ako ne pomogne, onda i stapove.

    1. Uglavnom ste tacno definisali stvar osim stapova koji su iskljucivo za nas namenjeni.Medjutim sta EU tera da ista resava kad je albanska strana gotovo sve dobila.Ceka samo nezavisnost a mozda je i ona negde dogovorena sto mi ne znamo i onda se ceo vas komentar oslanja na nepoznavanja stvarnog stanja koje niko ne zna ili bar ne vecina,pa ni vi ni ja.To ne znaci da vam je pogresno razmisljanje,zato jer sve deluje logicno,ali ….ima mnogo „ali“.Poz.

      1. Sto se sankcija za nepostizanje dogovora tice, Pristina moze da ostane bez ikakve finansijske pomoci sa Zapada, ukljucujuci iinvesticije, da jos dugo ne dobije bezvizni rezim sa EU, da budu obustavljeni letovi sa aerodroma u Pristini i slicno. Mi kao kandidat za EU sada dobijamo oko 200 miliona evra pomoci, imamo najvise investicija iz tih zemalja u Regionu, mozemo i mi ostati bez bezviznog rezima i slicno. A to da li je nesto dogovoreno, ubedjen sam da nije. Pratio sam ponasanje Vucica koji je obecavao nesto gospodji Merkel, a to je izgleda bio pravno obavezujuci sporazum do kraja 2018, pa kada je shvatio da ce politicki lose proci kod kuce, brzo je okrenuo plocu. Niko tu nista nije dogovorio, sve su to samo obecanja, cesto i u cetiri oka, koja se posle znaju pogaziti. Balkanskim politicarima je osnovni cilj da sto duze ostanu na vlasti i tome je sve podredjeno…

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.