Šešelj: SRS podržava povratak Krima u sastav Rusije 1Foto: FoNet/Ognjen Stevanović

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je danas, na sastanku sa ruskom delegacijom, da SRS podržava povratak Krima i Sevastopolja u sastav Rusije, navodeći da je ta oblast stara ruska zemlja.

Kako se navodi u saopštenju SRS, Šešelj je novinarima u Skupštini Srbije rekao da SRS smatra da će Krim zauvek i ostati ruski i da neprekidno vrše pritisak na vlast u Beogradu da tu „nepromenjivu činjenicu prizna“.

Zamenik predsednika Saveta ministara Republike Krim Georgij Muradov rekao je da je zajednički zaključak razgovora sa predstavnicima SRS da je Kosovo Srbija, a Krim Rusija.

„Sa rukovodstvom SRS imamo slične poglede na međunarodnu sitauciju, imamo slične zaključke da javnost i političari u Evropi treba da se uključe u naš pokret za uspostavljanje mira“, rekao je Muradov.

Zamenica predsednika Odbora za spoljne poslove ruske Dume Natalija Poklonska rekla je da Krim danas napreduje u svim oblastima i da Ustav Rusije štiti pravo stanovnika Krima da govore na ruskom, ukrajinskom ili jeziku krimskih Tatara.

Ona je optužila vlasti u Kijevu za kršenje ljudskih prava stanovnika Krima s obzirom da, kako je rekla, i danas sprovode blokadu u oblastima energetike, transporta, industrije, pa čak i prehrane, jer se nisu složili sa stavom građana Krima iskazanim na referendumu 2014. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari