Šešelj: Zašto se bivše fabrike pretvaraju u šoping centre? 1Foto: FoNet/Ognjen Stevanović

Aleksandar Šešelj, poslanik Srpske radikalne stranke na početku sednice Skupštine Srbije zatražio je objašnjenje od premijerke Ane Brnabić zbog čega je imovina nekada uspešnog preduzeća IMR iz Rakovice prodata za milijardu i 100 miliona dinara, iako je procenjena vrednost 2,9 milijardi.

Pitao je i da li je tačno da će na mestu uspešne fabrike biti podignut šoping centar.

“Da li je to zlatno doba u kojem živimo? Da li to pokazuje naša prosečna plata, suficitu budžetu i da li mi sada nemamo šta da radimo sa našom industrijom, već nam samo fale šoping centri, a ne zapošljavanje ljudi. Kako se to razlikuje od režima DS“, upitao je Šešelj, dodavši da se to ne razlikuje od prodaje šećerana za dinar, od privatizacije železare Smederevo i od svega što se radilo za vreme DS.

On je konstatovao da je to sve isto, ali da ta šećerana i danas radi kao šećerana, a 77 hiljada kvadratnih metara IMR, koji je zapoišljavao sedam hiljda ljudi, sada više neće biti fabrika, već šoping centar, neki Lidl, kao što je to na prostoru IMT u Tošinom bunaru, ili šoping centar Znaj, na mestu bivše fabrike.

Đorđe Vukadinović, poslanik poslaničkog kluba „Nova Srbija-Pokret za spas Srbije“ zatražio je od Vlade Srbije i ministra spoljnih poslova objašnjene povodom intervjua predsednika države bečkom Standardu u kome on tvrdi da nema priznanja Kosova u aktuelnim granicama i da to ukazuje da se ide u pravcu razgraničenja.

Vukadinović je kazao da je projekat razganičenja nejasan, problematičan i neustavan i da izjava deluje kao neka vrsta pripreme javnosti za trgovinu koja nije pametna i protivustavna je.

Marjan Rističević, poslanik Narodne seljačke stranke ponovo se interesovao za poslovanje televizija N1, Nova S i Sport kluba. Pitao je Poresku upravu da li te televizije imaju poreski broj i ako nemaju, kako plaćaju radnu snagu i uopšte bilo koju poresku obavezu Srbiji.

Ocenio je da su to „divlje piratske televizije“ koje godinama ne plaćaju ništa, te da se na tim kanalima emituju reklame za više od 20 miliona evra godišnje, a izbegava plaćanje bilo kakvog poreza.

Rističević je rekao da su to prekogranične televizije koje imaju nameru da utiču na političke prilike u Srbiji.

Marko Atlagić, poslanik Srpske napredne stranke pitao je nadležne u Ministarstvu unutrašnjih poslova i Ministarstvu pravde šta će preduzeti povodom „gnusne izmišljotine vezane za ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića“ o izvozu oružja i stalnih napada na predsednika države Aleksandra Vučića.

Prema njegovim rečima, iz časa u čas smo svedoci kontinuiranih, brutalnih medijskih napada na Vučića, njegovu porodicu, roditelje i najbliže saradnike i da su ti napadi deo sprege mafijaško-tajkunskih i kriminalno-politikantskih grupa iz naše zemlje i inostranstva.

Istakao je da im je cilj da se oslabi pregovaračka pozicija Vučića u momentu kada on pokušava da pronađe trajno, kompromisno, mirno i pravedeno rešenje za Kosovo.

Atlagić je konstatovao i da je pojačan intenzitet medijskih napada na Stefanovića i njegovog oca Branka i da su pristalice Saveza za Srbiju, na čelu sa Draganom Đilasom, lažirali prilog ruske televizije Raša tudej u pokušaju da optuže Stefanovića i njegovog oca da sarađuje sa džihadistima“ i da Srbija naoružava pripadnike terorističke organizacije ISIS u Jemenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari