Šest opozicionih stranaka u Čačku traži da lokalni izbori budu održani 2. juna 1Arhiva Foto: FoNet/Nebojša Jovanović

Šest opozicionih stranaka u Čačku zatražilo je danas od gradonačelnika tog grada Miluna Todorovića da podnese ostavku i time omogući da lokalni izbori u Čačku budu održani 2. juna, kako su naveli, istog dana kada i gradski izbori u Beogradu. Raspisivanje lokalnih izbora 2. juna traže stranke okupljene oko koalicije „Srbija protiv nasilja“ – Demokratska stranka, Narodni pokret Srbije, Stranka slobode i pravde, Zajedno, Srbija centar – Srce i Nova Demokratska stranka Srbije.

„Potpuno je prirodno da 2. jun bude datum kada će Čačani odlučivati o novoj gradskoj vlasti, čime će se dobiti prilika da u toku letnjih meseci budu gotove sve radnje potrebne za njeno konstituisanje“, navodi se u saopštenju opozicionih stranaka.

Oni su ukazali da bi eventulano održavanje lokalnih izbora u letnjim mesecima dovelo do „nepotrebnog maltretiranja birača“ koji te termine koriste za sezonske radove u poljoprivredi i godišnje odmore.

„Usvajanjem našeg zahteva na dobitku su svi. Mandat ove vladajuće garniture je svakako na izmaku, pa bi ovakav potez gradonačelnika Čačka imao sveobuhvatne pozitivne efekte, nasuprot jedne ili dve plate, koju bi odbijanjem našeg zahteva lokalni funkcioneri stavili na svoj konto“, navodi se u saopštenju stranaka koalicije Srbija protiv nasilja i Novog DSS-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari