Šestoro odbornika Veroljuba Stevanovića ulazi u gradsku vlast 1Foto: BETAPHOTO/ MILAN OBRADOVIC

Šestoro odbornika liste “ Svi na ovu stranu” , čiji je nosilac bivši gradonačelnik Kragujevca i lider Zajedno za Šumadiju Veroljub Stevanović odlučilo je da napusti Stevanovića i da formira novu odborničku grupu, tvrdi portal “Glas Šumadije”.

Do definitivnog raskola među odbornicima koji su u gradski parlament ušli na Stevanovićevoj listi, došlo je, tvrdi taj portal, u utorak 14. jula, na sastanku koji je bio “vrlo neprijatan”, pošto su pobunjeni odbornici ukazivali na činjenicu da im je nosilac (Stevanović) “obećao da će nakon izbora da budu deo nove gradske vlasti”, što je, sobzirom na to da SNS samostalno može da formira vlast u Kragujevcu, praktično nemoguće.

Katarina Mlosavljević, jedna od šestoro odbornika koji će formirati novu odborničku grupu, za Glas Šumadije je rekla da nikakvih razgovora te grupe odbornika sa Srpskom naprednom strankom nije bilo. Insistira na tome da o stranci (Zajedno za Šumadiju) u kojoj je bila 15 godina i o njenom lideru ne može da kaže ništa loše, ali i da je „došlo do razmimoilaženja u mišljenju sa predsednikom stranke o tome kako dalje“:

– Naša odbornička grupa ima kadar koji poslovima može da doprinese razvoju grada, potrebno je da se razgovara sa svima i nismo spremni da opet budemo opozicija, rekla je ona.

Lider ZZŠ Veroljub Stevanović za sutra najavio je obraćanje javnosti i analizu minulih lokalnih izbora u Kragujevcu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari