Šib: Sporazum s Kosovom uslov za odlučujuć korak u evrointegracijama

Ostavite komentar


  1. Kakvo clanstvo u EU? Morace da izmisle neku novu sargarepu jer je ova sa clanstvom u EU mnogo ali mnogo trula. Niko ne zna kakva ce biti Eu za 5 ili deset godina, niko ne zna da li ce clanstvo u EU uopste postojati kao mogucnost, niko ne zna da li ce EU biti podeljena u ko zna koliko liga i sto ej najvaznije niko ali niko ne moze da garantuje da nakon ucenjivanja u vezi Kosova umesto clanstva u EU doci ucenjivanje u vezi Republike Srpske ili ko zna cega.
    Srbija nema problem sa Kosovom, nego sa kosovskim Albancima, sa albanskim nacionalizmom i sa onim koji podrzavaju albanski nacionalizam, kao npr. sa Nemackom koja vec najmanje 70 godina pokusava da otcepi Kosovo od Srbije i albanizuje ga. Setimo se II svetskog rata, Hitlera, SS Divizije „Skenderbeg“,ubijanja 10.000 Srba na Kosovu za vreme nacisticko-nemacke okupacije. Laz je da se u Eu ulazi samo ako se srede svi problemi, Hrvatska nikada nije resila probleme sa okolnim drzavama niti u vezi manjina pa je postala clanica EU. Predugo slusamo ovo mantranje predstavnika pojedinih drzava. Predugo.

  2. Postoje ozbiljne naznake da će uskoro doći do dogovora Ukrajine, Donbasa i Rusije. Posle toga će se pojačati pritisak zapadnih zemalja na sporazum Srbije i Kosova. Veliki više neće trpeti male mangupe u svom komšiluku.

  3. Preko 20 godina procesa „evrointegracija“, koliko je vec odlucujucih koraka iza nas (liberalizacija uvoza, saradnja sa haskim tribunalom, isporucivanje Milosevica, pronalazenje i isporucivanje Karadzica, Mladica, ustupci Kosovu, usaglasavanje spoljne politike prema Rusiji, priblizavanje Nato …) i nakon 20 godina Srbija nikada nije bila manje uredjena, manje demokratska, manje optimisticna, manje samostalna i imala manje slobodnih medija. Kolena izderana a sargarepa sve dalje. (hvala za ne objavljivanje komantara)

    1. Samo jedna mala zamerka…. Nikada nismo imali slobodne medije. Niti je to sranje bitno ljudima koji su na ivici gladi…

  4. Sporazum sa KiM = vrlo konkretno i precizno dejstvo.
    Odlučujući korak = trala, lala, la…, odnosno vrlo precizno ništa.
    Dokle ćemo mi izigravati indijance koji prodaju svoju zemlju za ogledalce, perle, ćebe i obećanja?
    Što niko ne pita ambasadora šta TAČNO znači „odlučujući korak“?
    Zašto taj deo uvek prepuštaju mašti svakog a ne onaj prvi?

    1. Gospodine Vladimire ili mi u dalju propast ili što pre odlazak tog ukletog Kosova ..

      1. «odlazak tog prokletog Kosova» znaci kraj drzave Srbije i pocetak nestanka Srpske nacije – ili ostvarenje onoga da ce svi Srbi da stanu pod jednu sljivu. Ne znam kojoj politickoj stranci pripadate, ali ovakvi komentari i razmisljanje su svojstveni samo pojedincima koji cuvaju svojuudobnu fotelju (ili rade za njih) i Srpskim neprijateljima.Izaberite stranu posto su ovakve izjave dno-dna.

      2. G-djo Gordana,
        Ne vuče nas KiM u propast nego mi sami sebe.
        I ništa neće biti bolje ako priznamo nezakonitu secesiju. Biće još gore, jer cemo dati legitimitet napadu NATO pakta za sve buduće napade. To svrbi Zapad a ne KiM.
        I opet hoće da dobiju nesto za ništa. Neznam kako Vi ali ja lično nisam za to.

      3. Pa onda odlazak „ukletog Sandzaka“, „Uklete Evropske Vojvodine“ i tako dalje. Vidite valjda da gospodin ambasador govori da je predaja Kosova dovoljna samo za „jedan korak:“.
        Samo mazohisti mogu ovo da smatraju normalnim.

        1. Cenjeni Boki,je li to nabrajas sve ono sto je Srbija “napabircila” za poslednjih 100 godina?

          1. Sve sta je Srbija „napabircila“ je i legalizovano, priznato i Srbija „ima papir“ , za razliku od vas Albanaca koji nikako ne uspevate da dobijete papir niti da legalizujete otimacinu Kosova i to ni uz svu mogucu pomoc SAD, Nemacke ili V. Britanije i para kojima podmicujete okolo. Zar to nije tuzno?

      4. Gordana,jadna ne bila,kako si to TOLIKO spremna da se odrekneš vjekovnog,sastavnog dijela svoje zemlje?! (Kad i veliki Putin,i Zeman,i Metenjahu,i Djaoping,i Indijci, i Grci,i Rumuni,i Španci,i Kiprani,i Slovaci,i svi veliki prijatelhi Srbije – za razliku od srpskih,nesumnjivo,velikih neprijarelja,kao što su Klintonovi,Toni Bler,frau Merkel, Kurc, Džozef Bajden, Makron,Palmer, Rama,Bakir Izetbegović,etc ,etc – kažu da nipošto nema razloga da se odričemo zlatnih 17 posto svojih teritorija,odnosno,da treba da insistiramo na Rezoluciji SB UN 1244,odnosno, da vratimo pregovore i odlučivanje o Kosovu i Metohiji tamo gde im je i mjesto – u UN,u New Vork,na Ist River!

      5. Kosovo nije ukleto, nego su to politicari iz Beograda, kojima je ono sluzilo za udaranje u „patriotska prsa“ i ubiranje glasova za sto duzi ostanak na vlasti. Prica je zavrsena u Kumanovu, jula meseca 1999 g. Milosevicevim potpisom o kapitulaciji Srbije nad tkz juznom pokrajinom. Kraj price. Svi se prave da im to nije poznato. . .

      6. Draga gospodjo odreci te se svoje dnevne sobe a Kosovo i Metohija je srpsko i toga se neće niko odreći. Hrvatska i Slovenija se preganjaju zbog prevlake a vi biste se odrekli naše kolevke.

  5. Naravno, ko „normalan“ ne bi dao nesto vrlo konkretno kao sto je davanje pristanka da se ta albanska tvorevina na Kosovu najzad legalizuje u zamenu za nesto apstraktno kao sto je clanstvo u EU koje ce se desiti jednoga lepoga dana Limburga meseca. Hvala Nemackoj na jos jednom, ko zna kom po redu pokazanim „prijateljstvu“. Nemce treba da je sramota pre svega zato sto nakon svih zlocina koje su pocinili nad Srbima, imaju obraza da guraju i sponzorisu otimanje dela Srbije a zatim i zato sto koriste EU za ostavrivanje nemackih interesa. U toj EU su i Spanija ili Grcka koje ne priznaju tu albansku tvorevinu ali se ipak namece nemacki interes kao da se radi o EU interesu. Da li je EU prosirena Nemacka,, da li smo svi mi vlasnici Nemaca te oni odlucuju o granicama Srbije, ko su oni uopste da odlucuju bilo sta o Kosovu?

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.