Simić: Razgraničenje prihvatljivo ukoliko garantuje više prava i sloboda

Ostavite komentar


  1. A gde ćeš ti bedniče da uživaš u tim „pravima i slobodama“ kad Kosovo i Metohiju otcepiš od Srbije i priznaš kao nezavisnu državu? Kod haradinaja u Prištini ili kod njegovog koalicionog partnera vučića u Beogradu?
    P.S. Da smo mi država, kao što nismo ,i ti i tvoj gazda vučić bili biste momentalno uhapšeni zbog veleizdaje,jer otvoreno i brutalno kršite i gazite najviši pravno-politički akt države – njen Ustav.

  2. Ne pada sneg da zaveje breg (pritisci spolja) vec da svaka zverka (pa i ova zajedno sa njegovim gazdom) pokaze svoj trag.
    Srbija umire nepodnosljivom lakocom odricuci se svojih gradjana vojnih obveznikapoginulih i osakacenih u ratovima, zatim i svoje dece, resurse poklanjajuci ili prodajuci u bescenje i na kraju odricuci se teritorije KIM, i sto je jos gore poklanjajuci i teritoriju uze Srbije (Presevo…). Da li su gradjani Srbije mentalno uracunljivi?

  3. Ovo nije stav Srba sa Kosmeta. Nazalost, niko posle ubistva Olivera Ivanovica ne sme javno reci sta misli, jer su nasi kriminalci spremni na sve. Nekome prete otkazom, nekome zapale kola, nekoga ubiju. Nismo za podelu!!! Sram vas bilo! Nemojte im davati nesto sto je nase zarad neke EU. Sta ce biti sa Srbima juzno od Ibra? Sta ce biti sa svetinjama juzno od Ibra? Mislite li da ce se Siptari zaustaviti tu? Da ce ih stititi, maziti i paziti… Srbi, dozovite se pameti. Stitimo i sacuvajmo svoju teritoriju, narod i sve sto imamo. Borite se za to, mozda se nekada izmeni politika, pa jos neko stane na nasu stranu. Uostalom, Siptari ce vam sutra doci do Nisa, pa me interesuje da li ce i tad neki vodja biti pametan da kaze da treba crtati novu granicu, da ne bi dosli do Beograda?! Ako sada damo, izgubljeno je. A mi svi koji cutimo i ne ustanemo protiv toga bicemo upisani zajedno sa vodjom kao izdajice. Razmislite o tome!!

  4. Samo objasni kako to mislis dq ces imati i prava i slobode ako otcepite KiM od Srbije?O kakvim pravima ti pricas?Ko Haradinaj ili Taci ce da ti garanutuju ta prava?Na delu je otimanje dela Srbije i izdaja naroda a KiM kao sto podrzavate vladu zlocinca tako hocete i da mu poklonite nasu teritoriju a sve da vas gazda i ovaj sto vam prica sta da mislite ostane na vlasti sto duze!Sramota da se ovaj izdaja desava Srbiji.Narod Srbije nikada nece dozvoliti izdaju,jer KiM je deo Srbije i narod koji zivi tamo uvek ce biti deo Srbije samo sto sada ova vlast to zeli da izmeni i ostavi narod na KiM u milost i nemilost zlocincima koje podrzavaju i omogucuju im da stvore drzavu u drzavi.

  5. Za ove koji nemaju pojma o životu na KiM pre i posle sramne Miloševićeve kapitulacije u Kumanovu činjenica da su sve ovo što su postigli Albanci na KiM postigli kroz institucije sistema, FNRJ, SFRJ i čak SRJ. Pa su im npr. J. B. Tito, Miladin Popović i Tempo u Bujanu obećali prisjedinjenje KiM Albaniji, izdejstvovali zabranu Srba koje su proterali balisti i zbog toga naselili 300.000 Albanaca iz Albanije, 1959.god. kao iz administrativnih granica A. O. KiM isključili Bujanovac i Preševo a priključili Leposavić, Zvečan i Zubin Potok da bi izgradili hidrosistem Ibar-Lepenac i jezera Gazivode čijom se vodom snadbeva čitava Kosovska Dolina i za potrebe TE Obilić. Dakle. Sasvim je opravdano učešće Jedinstvene Srpske Liste koja je postala treća stranka po snazi i ima apsolutnu vlast u deset od dvadeset pet kosovskih opština.

    1. krenuo si od kulina bana,samo da bi zamumuljio nesto sto se zove VELEIZDAJA.
      usput,cisto sumnjam da si iz Peci

      1. Da sam krenuo od Kulina Bana pomenuo bih i Čarnojeviće koji su sa bisagama punih patrijaršijskog i visokodečanskog zlata i ikona krenuli ka Austrougarskoj.
        Samo sam se osvrnuo na delovanje KPJ, J. B. Tita, njegovih aparatčika (npr. Spasenja – Cica Patronogić i Dušan
        Mugoša – Duć su predložili da se iz naziva Kosovo i Metohija izbaci Metohija jer zaboga FNRJ je sekularna država) i svi albanski političari koji su kroz institucije sistema obezbedili ustavno definisanu pokrajinu, tzv. „Pozitivnu diskriminaciju“ i pravo jedne nacionalne manjine da imaju svoju skupštinu, vladu, policiju i univerzitet.
        P. S. Već izvesno vreme se pojavljuje komentator sa više nikova ali prepoznatljiviog rukopisa, kojeg bih zamolio da piše i dalje ono što piše, pa i da dovodi u sumnju autentičnost mog porekla (zanimljivo je da me za ovih desetak godina nijedan Albanac sa KiM nikada nije osporio, barem što se porekla tiče) nego, činjenica da je za nik izabrao ono čuveno SS-ovsko, fašističko, (streljanje) 100 (Srba) za jednog (ubijenog, nemačkog vojnika) i po čijoj su računici samo u Kragujevcu i Kraljevu streljali preko 50.000 Srba.

  6. Dakle, trebalo je ubiti Olivera Ivanovića da bi ovi punjeni fazani mogli da izađu na vrh! Ne mogu da verujem da na Kosovu nije ostao niko sposoban da stane ispred tog naroda i skloni ovu bruku od poltrona koji nisu u stanju da smisle složenu rečenicu, ako to nije citat neke Vučićeve izjave!

  7. ‘Poruka vaseg drzavnog vrha’ je da su stracili 6 godina na jalovo pregovaranje bez rezultata, trenutno su izgubljeni u Svemiru, nemaju pojma sta dale, a ideje za resenje izgleda skupljaju po srpskim obdanistima, sa: „Deco, kako bi ste vi resili problem Kosova?“

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.