Simić: Srbi na Kosovu i Metohiji razočarani i zabrinuti 1Slavko Simić Foto: Medija centar

Predstavnik Srpske liste Slavko Simić izjavio je danas da su Srbi na Kosovu i Metohiji, nakon odluke Prištine da transformiše BSK u oružane snage, potpuno razočarani u međunarodnu zajednicu koja je dozvolila da se na najgrublji način krše principi medjunardnog prava i rezolucija 1244 Saveta bezbednosti UN.

On je za Radio-televiziju Srbije kazao da „narod na severu Kosova i Metohije danima zabrinuto prati destruktivnu politiku koju Priština sprovodi i dobro razume poruke i odluke koje donosi, a koje su uperene protiv srpskog življa i države“.

„Potpuno smo razočarani jer su dozvolili da se krši takozvani ustav Kosova koji svojim najvišim pravnim aktima jasno definiše postojanje ovlašćenja i mandat postojećih bezbednosnih snaga“, ukazao je Simić.

Srbi na severu Kosova ohrabreni su od državnog rukovodstva, kazao je Simić i dodao da su dobili „veliko ohrabrenje“ od predsednika Srbije Aleksandra Vučića i cele Vlade.

„Na severu Kosova i svuda gde Srbi žive nakon predsednikovog obraćanja oseća se atmosfera sigurnosti i bezbednosti“, rekao je Simić, koji je ponovio Vučićevu poruku da će Srbija imati mehanizme da zaštiti Srbe na Kosovu ukoliko budu napadnuti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari