Siniša Kovačević izabran za predsednika Odbora Skupštine Srbije za kulturu i informisanje 1Foto: FoNet/ Dragan Antonić

Poslanik poslaničke grupe Narodna stranka Siniša Kovačević izabran je danas za predsednika Odbora Skupštine Srbije za kulturu i informisanje, a za njegovog zamenika Nebojša Bakarec iz poslaničke grupe „Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve“.

Za izbor Kovačevića glasalo je 16 članova Odbora, a za izbor Bakareca 15.

Bakarec je rekao da, shodno dogovoru, koji je postignut pre konstituisanja Skupštine Srbije, da mesto predsednika Odbora za kulturu i informisanje pripadne Narodnoj stranci, predlaže Sinišu Kovačevića za predsednika tog skupštinskog tela.

Kovačević je ocenio da je pred Odborom za kulturu i informisanje „ozbiljan posao“.

„Na nama je da se borimo da kultura i informisanje, a prvenstveno kultura dobije bolji status, da nadpolitičnost doživi verifikaciju kroz uvećane procente koji će se izdvajati za kulturu i informisanje“, rekao je Kovačević.

On je kazao da je ubeđen da njihova „stranačka podeljenost, pripadnost drugačijim političkim etikama, estetikama i poetikama u tom odboru treba da bude najmanje zastupljena“.

Kovačević je zatim, „shodno dogovoru koji je postignut između stranaka“ pre konstituisanja parlamenta, predložio Bakareca za svog zamenika.

Bakarec je izrazio nadu da se u Odboru neće baviti politikom, već kulturom i informisanjem. „Uvek ima mesta da se uradi više, da se uradi bolje“, istakao je Bakarec.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari