Siniša Kovačević: Kad su nam uveli sankcije Milošević je i dalje pio čivas i pušio kohibu 1Foto FoNet Zoran Mrđa

Siniša Kovačević, drugi na listi Narodna stranka – Siguran izbor – Ozbiljni ljudi, izjavio je da otadžbinska celovitost nipošto ne sme da se okrene „francusko-nemačkom“ ili bilo čijem planu.

„Celovitost jedne države je Sveto pismo, ona je Ustavom zagarantovana i mora se na tome insistirati po svaku cenu, a ta cena je od strane ove vlasti nametnuta kao neka velika, usudio bih se čak i da kažem pomalo i krvava cena, ali to prosto nije tačno, to prosto nije istina“, rekao je Siniša Kovačević televiziji KTV iz Zrenjanina, a prenosi NS u saopštenju.

„Naravno da nova vlada ne bi smela da uvodi sankcije bilo kome. Šta se dešavalo kada su nama bile uvedene sankcije? Slobodan Milošević je i dalje pio ’Čivas’ i pušio ’Kohibu’. Niko iz vrha te vlasti blizak Miloševiću nije se nimalo žacnuo zbog sankcija, a narod se tukao oko vekni hleba na Trgu Republike u Beogradu, a ovi su uvozili naftu i cigarete i svakog dana bili sve bogatiji. Tako će biti i sa sankcijama u svakoj zemlji, a pritom se sankcije iskoriste da se loša vlast oslobodi odijuma i prebaci na one koji su sankcije uveli“, rekao je Kovačević.

Kovačević je istakao da se mora „odustati od pogubnog prljavog rudarenja u Srbiji, ne samo litijumskog“.

„Mora se odustati od svakog prljavog rudarenja koje je neporecivo neispravivo u narednih 1.000 godina, imate tu i nikla i nekih drugih metala i minerala čije vađenje podrazumeva zagađenje jednog prostora zauvek“, rekao je Kovačević.

„Ovi iz Rio Tinta obrušili su se kao vrane na umirućeg jelena sa svim mogućim lobistima. Rađevina je raj na zemlji, područje u kojem sve uspeva, voćarstvo, ratarstvo, stočarstvo… I sada to treba da se pretvori u Mesečev pejzaž“, dodao je Kovačević.

Kovačević je naveo da se „ne može više sa lapidarnom lakoćom ići u nova zaduživanja, ići u karakazan dugova, jer će vas pojesti zelenaši“.

„Uslov svih uslova je da se vrati vera u državu, vera u ljude, u istinu i pravdu. Vi sada živite jedan prostor koji je definisan odsustvom istine. Laž je zacarila“, zaključio je Kovačević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari