Skup opozicije u znak sećanja na Olivera Ivanovića ispred beogradske Crkve Svetog Marka 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Predstavnici dela opozicije okupili su se večeras ispred Crkve Svetog Marka u Beogradu, na skupu u znak sećanja na lidera građanske inicijative Sloboda, demokratija, pravda Olivera Ivanovića, koji je ubijen na današnji dan pre pet godina.

Prisustvuju predstavnici Stranke slobode i pravde, Demokratske stranke (DS), Zajedno, Pokreta slobodnih građana, Pokreta za preokret.

Predsednik DS Zoran Lutovac rekao je za N1 da smatra da ne postoji namera vlasti, ni beogradske niti prištinske, da slučaj ubistva bude rešen, jer je Ivanović smetao „i jednima i drugima“.

„Oliver Ivanović je bio posvećen borbi za bolju budućnost, i kao takav je smetao i vlastima u Beogradu i prištinskim vlastima, i svima koji su u njemu videli smetnju za svoje političke ciljeve“, rekao je Lutovac.

Lider Gradjanske inicijative „Sloboda, demokratija, pravda“ Oliver Ivanović ubijen je s više hitaca ispaljenih iz kola u pokretu na današnji dan pre pet godina ispred sedišta svoje stranke u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Lider pokreta Srbija-centar (Srce) Zdravko Ponoš rekao je danas na pomenu u crkvi Svetog Marka u Beogradu povodom smrti političara sa Kosova i Metohije Olivera Ivanovića da je to dan kada se opozicija okuplja bez obzira na političke i druge razloge da se seti njega i svega onoga što on simbolizuje.

Prema njegovim rečima, Ivanović simbolizuje bolju, demokratskiju, slobodniju Srbiju i skreće pažnju svima da „ako hoćemo da menjamo stvari, onda bi opozicija morala da bude jedinstvenija“.

„Obično se daje minut ćutanja, ovo je ćutanje koje traje pet godina i to je žalosno da se posle pet godina ne zna ko je ubio Olivera, a Oliver sad kad ga više nema, daje ogroman doprinos jedinstvu opozicije“, kazao je Ponoš.

On je istakao da tim okupljanjem opozicija podseća vlast da ona snosi deo odgovornosti ne samo za ono što je govoreno dok je on bio živ nego i zbog činjenice da i dan danas ne znamo ko je odgovoran za njegovo ubistvo.

Na pomenu koji su najavili predstavnici dela opozicije pojavila se porodica ubijenog Ivanovića, lideri Stranke slobode i pravde Dragan Đilas i Marinika Tepić, predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac i njegova zamenica Dragana Rakić, kao i predsednik Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović.

Oni su zapalili sveće u znak sećanja na Ivanovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari