Skupština Beograda 25. jula o promeni Statuta Grada 1Foto: Dejana Majstorović

Skupština Beograda u četvrtak, 25. jula razmatraće promenu Statuta Grada i rebalans budžeta za 2019. godinu, uz paket finansijskih odluka koje prate rebalans.

Odbornici će se izjašnjavati i o predlozima planova detaljne i generalne regulacije i izmenama i dopunama planova za delove teritorija Zvezdare, Rakovice i Zemuna, kao i brojnim predlozima odluka za izradu novih planova, između ostalih i za izgradnju pešačko-biciklističke veze između Omladinskih brigada i Ade Ciganlije s mostom preko Save, kao i za područja trase tunelske veze Savske i Dunavske padine.

Razmatraće se finansiranje troškova četvrtog pokušaja biomedicinski potpomognutog oplođenja, a odbornici će odlučivati i o izmenama i dopunama Programa uređivanja i dodele građevinskog zemljišta za 2019. godinu, o Predlogu odluke o upravljanju komunalnim, inertnim i neopasnim otpadom, kao i o izmenama odluka o oglašavanju i Gradskoj upravi.

Rebalanse programa poslovanja za 2019. godinu predložiće sledeća javna komunalna preduzeća: „Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, „Ada Ciganlija“, „Gradsko stambeno“, „Beograd-put“, „Javno osvetljenje“, „Putevi Beograda“ i „Zelenilo – Beograd“, a odlučivaće se i o izmeni Odluke o promeni osnivačkog akta „Sava centra“.

Na dnevnom redu je i Predlog izmena Kadrovskog plana za 2019. godinu Gradske uprave, Službe za centralizovane javne nabavke i kontrolu nabavki, Službe za budžetsku inspekciju, Službe za internu reviziju, Kancelarije za mlade i zaštitnika građana, dok će se po skraćenom postupku odlučivati, između ostalog, o rešenjima o razrešenju i imenovanju direktora i v.d. direktora u jednom broju preduzeća i ustanova čiji je osnivač Grad Beograd.

Sednica je zakazana za 10 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari