Srđan Milivojević u Skupštini čitao radikalsku knjigu: Vučić je bio kurir 1Printskrin RTS

U prepodnevnom delu današnje sednice Skupštine Srbije istakao se poslanik DS-a Srđan Milivojević, koji je, između ostalog, pokazivao i naslovnu stranu radikalskog glasila „Velika Srbija“, ali i čitao delove iz knjige koju su izdali radikali o svom bivšem članu, sada naprednjačkom ministru Aleksandru Martinoviću, pod naslovom „Kako sam gazio Tomu i Vučića“.

Srđan Milivojević u Skupštini čitao radikalsku knjigu: Vučić je bio kurir 2
Printskrin RTS

 

„Kako sam gazio Tomu i Vučića“, eto tu je najbolje opisano kako ova politička organizacija radi. I tu se kaže da SRS tvrdi i raspolaže dokazima i mi smo spremni da vam te dokaze ustupimo, da je kurir između Joce Amsterdama i Stanka Subotića Caneta, Aleksandar Vučić. On je išao u Moskvu, on je išao u Ženevu i Cirih po pare, on se sastajao sa Canetom Žapcem. To kaže Aleksandar Martinović, ministar, evo ga sedi ovde čovek“, naveo je Milivojević.


Da li Skupština treba da radi kasno noću?

Poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević na početku sednice je negodovao je danas zato što sednice Skupštine Srbije traju do kasno u noć.

On je, za skupštinskom govornicom, naglasio kako u Poslovniku piše da se sednice Skupštine Srbije po pravilu održavaju utorkom, sredom i četvrtkom od 10:00 do 18:00.

Milivojević je rekao da se danas, po skupštinskom satu, s početkom sednice kasnilo 25 minuta.

„Pitam vas što terate vladajuću većinu da radi do dva ujutru kad ne mogu da se probude?“, pitao je Milivojević predsednika Skupštine Srbije Vladimira Orlića.

Milivojević je rekao da poslanici vladajuće većine nisu navikli da rade i da je trebalo 20 minuta da se okupe da bi počela sednica.

Orlić je odgovorio da rade i noću zato što hoće da završe sednicu na vreme da bi opozicija „dobila izlazak na izbore koje su tražili, al’ dok se nisu predomislili“.

„Sad vam se nešto ne ide na te izbore, ali sad je malo kasno. Sad ćemo da radimo i da se rastanemo onako kako ste tražili, a vi puno pozdravite Dragana Đilasa sa njegovih 619 miliona evra i kažite mu da ćemo mi da radimo. On ne zna šta je to, on je navikao da krade, a mi ćemo da radimo“, rekao je Orlić.

Šef poslaničke grupe “Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve” Milenko Jovanov je ocenio da je ono što je rekao Milivojević „pokušaj besramne manipulacije“.

On je naveo da je sednica Skupštine Srbije počela sa 17 minuta kašnjenja zato što su poslanici imali druge obaveze, poput sednica odbora.

„Poslanik koji je rekao kako oni mogu da rade, a vladajuća koalicija ne može je bio šesti u sali kada je počela sednica“, rekao je Jovanov i dodao da ih je sada devetoro misleći na deo opozicije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari