Skupština usvojila nove sporazume za unapređenje energetske efikasnosti 1Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

Poslanici Skupštine Srbije usvojili su večeras Zakon o davanju garancije Srbije u korist Nemačke razvojne banke KfW, po zaduženju Akcionarskog društva „Elektromreža Srbije“, koji se odnosi na Regionalni program za energetsku efikasnost u prenosnom sistemu, u iznosu od 40 miliona evra.

Poslanici su potvrdili i Sporazum o zajmu između KfW i Srbije za projekat „Energetska efikasnost u zgradama javne namene i obnovljivi izvori energije u sektoru daljinskog grejanja – Ozelenjavanje javnog sektora“.

Zajam od 50 miliona evra biće korišćen za unapređenje energetske efikasnosti Vojno medicinske akademije u Beogradu.

Poslanici su potvrdili i sporazume o prosvetnoj, kulturnoj i sportskoj saradnji između vlada Srbije i Meksika, o statusu između Srbije i Evropske unije o akcijama koje sprovodi Evropska agencija za graničnu i obalsku stražu u Srbiji i Sporazum između vlada Srbije i Severne Makedonije o saradnji u oblasti borbe protiv trgovine ljudima.

Poslanici su usvojili i zaključak Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku Skupštine Srbije povodom razmatranja Izveštaja o radu Komisije za zaštitu konkurencije za 2019. godinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari