Skupština Vojvodine od 9. februara na čekanju, nejasni rokovi za nastavak sednice koja je na pauzi 1foto (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ/DS)

Nakon što je 9. februara započeta sednica na kojoj su verifikovani mandati, a zatim proglašena pauza, nijedan akter vlasti nije dao nikakvu izjavu o tome kada će biti formirana vojvođanska vlast.

Još nije poznato ni kada će se nastaviti konstitutivna sednica Skupštine AP Vojvodine.SNS, sa partnerima iz SPS i SVM, ima dovoljan broj glasova da formira vlast u AP Vojvodini.

Iako je u Poslovniku o radu Skupštine Vojvodine propisano da sednica treba da se nastavi u roku od 30 dana ako je prekinuta, u sekretarijatu Skupštine Vojvodine su za portal 021.rs naveli da u ovom slučaju to ne važi, ali nisu naveli u kom roku će sednica biti nastavljena. „Obaveštavamo Vas da nisu nastupili uslovi iz Poslovnika o radu Skupštine APV, da bi se smatralo da je sednica Skupštine prekinuta, stoga Skupština nije obavezna rokom od 30 dana za nastavak sednice“, naveli su iz Sekretarijata.

Dodali su da će nakon sprovedenih konsultacija u pauzi sednice, poslanici i javnost biti blagovremeno obavešteni o njenom nastavku.

Iz ovog odgovora proističe i da još nije počeo da teče rok od 90 dana za izbor Pokrajinske vlade.

Prvi na pokrajinskoj listi opozicione koalicije „Srbija protiv nasilja“ i sada šef poslaničke grupe „Srbija centar (SRCE)-Zeleno-levi front(ZLF)-Pokret za preokret(PZP)“ Mihailo Brkić rekao je za 021.rs da proteklih nedelja poslanici nisu dobili ni jednu informaciju o tome kada će se nastaviti konstitutivna sednica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari