Slobodan Cvetković izabran za ministra privrede: Opozicija ometa rad Skupštine pištaljkama i vuvuzelama 1

Glasanje o novom ministru privrede socijalisti Slobodanu Cvetkoviću proteklo je uz novu blokadu parlamenta opozicije koja bukom i stajanjem ometa rad ispred stola predsedavajućeg.

Opozicija je ušla u salu uoči glasanja, uz duvanje u pištaljke, ali i vuvuzele, moćnu afričku trubu koja pravi glasan, ne naročito prijatan zvuk nalik zujanju (najčešće ih koriste navijači na fudbalskim stadionima).

Opozicija je praktično protestovala na isti način kao juče. Između poslanika opozicije i predsedavajućeg formiran je prsten obezbeđenja kako ne bi došlo do incidenata.

Slobodan Cvetković izabran za ministra privrede: Opozicija ometa rad Skupštine pištaljkama i vuvuzelama 2
Printskrin RTS

Uprkos neviđenoj buci Vladimir Orlić, predsednik parlamenta, odlučio je da se glasanje o nasledniku Radeta Baste obavi javno prozivkom, pa je generalni sekretar parlamenta Srđan Smiljanić imao velike poteškoće da ipročita imena i čuje odgovord ko je za. Opozicija nije učestvovala u glasanju .

https://www.danas.rs/vesti/politika/kandidat-za-ministra-privrede-slobodan-cvetkovic-bez-dana-provedenog-u-privredi-opozicija-o-kandidatu-sps-a-za-funkciju-u-vladi-srbije/

Inače novi ministar privrede izabran je bez bilo kakvog, pozitivnog ili negativnog komentara, osim što je premijerka Ana Brnabić tokom jučerašnjeg zasedanja, koje je proteklo u istoj atmosferi, kao i danas, navela samo par šturih informacija.

Za njega  je od 150 prisutnih poslanika, glasalo 148, dok je dvoje bilo protiv. Cvetković  je i u atmosferi opozicione blokade parlamenta položio zakletvu, a pale su i čestitke.

Po završetku glasanja  Orlić se ponovo obratio  opoziciji  nazivajući ih brukom i sramotom.

„Pošto vam nije dovoljno divljanje od juče i namera da sprečite povećanje novca za penzionere isplatu nadoknade majkama i deci, danas ste došli da ponovo svoju sramotu, jad i bedu predstavite. Ćuta se popeo na klupu i duva u trubu. Zna li Ćuta da je u toj klupi na kojoj stoji sedeo Ivo Andrić. Je l tako Jovanoviću stojite na kafanskom stolu, bude li vas sramota? I vas i Tatjanu Manojlović koja je napadala juče poslanika Ferhatovića i Radomira Lazovića koji gura pripadnike obezbeđenja. Treba ljudi da vide da ste polomili deo inventara, svaka vam čast, nek vas vidi Srbija“, rekao je predsedavajući Orlić.

Najavio je i nastavak sednice o amandmanima na rebalans budžeta za 13 sati.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari