"Sloga": Vesić zloupotrebio radnike čistoće 1sloga.org.rs

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ najoštrije su osudili sinoćne provokacije nad radnicima gradske čistoće u Trezijskom tunelu i smatraju da je za incident isključivo kriv zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Kako navode u saopštenju, smatraju da je Vesić najodgovorniji, jer je zloupotrebio radnike JKP Čistoća kako bi se nad njima isprovocirao incident u Terazijskom tunelu i za šta bi se optužila opozicija i građani koji mesecima protestuju protiv aktuelne vlasti.
„Kao sindikat pozivamo gospodina Vesića da se ne igra sa radnicima komunalnih službi, i da ih ne koristi kao svoj živi štit i alat za lični obračun sa političkim neistomišljenicima“, dodaje Sloga.
Kako ističu, umesto što preko svojih partijskih direktora šalje radnike da odmah uklanjaju poruke koje su ostavili nezadovoljni građani, Vesić bi trebao da sačeka malo, da protest prođe, da se demonstranti raziđu, a onda i pročita poruke i razmisli o svemu što je u njima poručeno.
„Videće da mu sugrađani poručuju da hoće demokratiju, da žele vladavinu prava i institucija, da imaju uvid u transparentnost trošenja njihovih para iz gradskog budžeta, da imaju svoj grad, a ne pašaluk iz vremena beogradskih dahija“, navodi Sloga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari