Smenjen predsednik opštine Topola, opozicioni naprednjaci glasali „za“ 1Igor Petrović, smenjeni predsednik Opštine Topola Foto: Glas Šumadije

Tajnim glasanjem u Skupštini opštine Topola odbornici su velikom većinom glasova razrešili sa funkcije predsednika opštine Igora Petrovića iz Zdrave Srbije.

 

Za smenu Petrovića glasalo je 36 od 40 prisutnih odbornika, javlja N1.

Novi predsednik opštine je Vladimir Radojković iz Bolje Srbije (BS), koji je kao dosadašnji predsednik Skupštine opštine sam sebe predložio za novu funkciju.

Zamenik predsednika opštine Topola sada je Mirko Radovanović (BS), a odbornici su na predlog predsednika opštine Radojkovića izabrali staro-novo opštinsko veće.

Iako je lider Bolje Srbije i član Opštinskog veća Topole Dragan Jovanović pozvao lokalne naprednjake da uđu u vlast u Topoli, danas su odbornici SNS glasali kao i vlast, ali nisu dobili funkcije.

Očekuje se da sledećih nedelja funkcije koje su obavljali ljudi iz Zdrave Srbije zauzmu kadrovi SNS.

Od aprila 2021. godine naprednjaci su u opoziciji u Topoli kada je njihova odbornica prešla u Zdravu Srbiju, naprednjaci u opoziciju, a Bolja Srbija na vlast.

Predsednika Bolje Srbije Dragana Jovanovića nedavno je pozvao lider naprednjaka Aleksandra Vučića da se nađe na poslaničkoj listi SNS-a za parlamentarne izbore, što je on prihvatio.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari