SNS i SPS na izbore izlaze sa posebnim listama, nastavljaju stratešku saradnju 1Mesto: Beograd Datum: Mon Sep 20 17:14:19 CEST 2021 Dogadjaj: DRUŠTVO/SPORT/KOŠARKA - komemoracija povodom smrti košarkaškog trenera Dušana Dude Ivkovica Fotoreporter: Zoran Mrda Licnosti: Aleksandar Vucic, Ivica Dacic Izvor: FoNet

Srpska napredna stranka (SNS) i Socijalistička partija Srbije (SPS) izaći će na predstojeće izbore sa posebnim listama ali će nastaviti saradnju, odlučeno je danas na sastanku rukovodstava dve partije.

Kako je posle sastanka rekao predsednik SNS Aleksandar Vučić, izlazak na izbore sa posebnim listama dovešće do „maksimizacije“ rezultata stranaka vladajuće koalicije.

„To je naša zajednička odluka. Mi već 10 godina uspešno sarađujemo, razgovarali smo i o budućoj saradnji i posle izbora ako nam građani daju poverenje da nastavimo da radimo zajedno i na nivou Vlade i na niovu Beograda“, kazao je Vučić posle sastanka u sedištu SNS u Beogradu.

Najavio je i da će dve stranke raditi na pripremi strateškog dokumenta koji će definisati ciljeve saradnje SNS i SPS.

„Pričali smo kako da u okviru programa Srbija 2025 i Srbija 2030 zajedničke ciljeve i zalaganja stavimo na pravo mesto i da pored svega što smo do sada uradili, pronađemo još više snage i energije za važna dela u budućnosti“, rekao je Vučić.

Upitan da li je bilo nekih nesuglasica sa predstavnicima SPS, Vučić je rekao da ni u stranci koju vodi nemaju svi isto mišljenje o svemu što je, kako je ocenio, normalno u demokratiji.

„Imamo zajedničke strateške ciljeve, oko toga se okupljamo. Zajednički želimo da Srbija ide napred. Bilo je u prošlosti mnogo teških odluka i sve što smo postigli, poput najbolje finansijske konsolidacije u Evropi, delimično je moj uspeh ali ja to ne bih uspeo da nije bilo Ivice Dačića da podrži te teške mere kad sam ih predložio“, rekao je Vučić.

Naveo je i da će u vezi kandidature za novi predsednički mandat najpre razgovarati sa stranačkim kolegama u SNS, a da će potom održati još jedan sastanak „sa partnerima iz SPS“ pre donošenja konačne odluke.

Komentarišući ocenu poslanika Evropskog parlamenta (EP) Vladimira Bilčika da je ostvaren pozitivni napredak pred aprilske izbore, ali da se kasni sa primenom dogovorenih mera za unapređenje izbornih uslova, Vučić je kazao da će naredne nedelje sve preporuke iz dijaloga o unapređenju izbornih uslova biti usvojene u Skupštini Srbije.

On je dodao da je prihvatio da se redosled predsedničkih kandidata odredi žrebom iako bi kako je ocenio, prednost trebalo da ima „onaj ko je najorganizovaniji“.

„Opet mogu da budem i šesti i dvanaesti na listiću, kako god da okrenete ne vidim kome je to važno. To govori o besmislenim stvarima na kojima ljudi baziraju bavljenje politikom“, rekao je Vučić.

Delegacije su na sastanku predvodili lideri partija Aleksandar Vučić i Ivica Dačić, a prisustvovali su članovi stranačkih rukovodstava.

U delegacji SNS su bili Miloš Vučević, Darko Glišić, Siniša Mali, Zlatibotr Lončar, Vladimir Orlić, Goran Vesić i drugi, dok su predstavnici SPS biliNovica Tončev, Branko Ružić, Slavica Đukić Dejanović, Dušan Bajatović, Aleksandar Antić, Prredrag Marković i Nikola Nikodijević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari