SUSRET KOALICIONIH PARTIJA - SNS I SPSfoto BETAPHOTO/BRANISLAV BOŽIĆ

Vladajuća koalicija Srpske napredne stranke (SNS) i Socijalističke partije Srbije (SPS) nema većinu u Novom Sadu, pokazuje najnovije istraživanje agencije Faktor plus, u koje je 021.rs imao uvid.

Anketa je sprovedena u martu, a učestvovalo je 1.000 građana.

Kada bi se izbori održali u nedelju, 44,1 odsto građana biralo bi koaliciju SNS-SPS, dok bi za listu „Srbija protiv nasilja“ i koaliciju NADA glasalo 37,3 odsto.

Na trećem mestu bila bi lista Mi – Branislav Nestorović sa 3,2 odsto, dok bi se za Dveri opredelilo 2,6 odsto građana.

Zavetnici i Dosta je bilo imali bi manje od dva odsto, a 7,8 odsto ispitanika „odlučilo bi u poslednjem trenutku“.

Kada bi opozicija pobedila na lokalnim izborima u Novom Sadu, najbolji kandidat za gradonačelnika mogao bi da bude Bora Novaković sa liste Narodni pokret Srbije – Miroslav Aleksić, što misli 28 odsto ispitanika, a Vladimira Vrsajkova iz Stranke slobode i pravde biralo bi 22 odsto.

Miša Ronin Bačulov iz Udruženja građana „Budi Heroj“ dobio bi 11 odsto, dok su Miloš Tubić iz DSS i Ivana Vujasin dobili 10 odsto glasova.

Za Đorđa Petrovića iz Narodne stranke glasalo bi sedam, a za Mirana Pogačara iz Pokreta Bravo četiri odsto ispitanih građana.

Da bi to mogao biti neko drugi, mišljenja je 12 odsto ispitanih.

Na pitanje šta očekuju od gradske vlasti Novog Sada, 59 odsto građana kaže da je to rešavanje ekonomskih problema, 48 odsto kao važne vidi zdravstvene usluge, problemi sa parkiranjem muče 46 odsto građana, a da se reše ekološki problemi želelo bi 44 odsto ispitanika.

Sličan broj građana, oko 41 odsto, očekuje od vlasti i rešavanje saobraćajnih gužvi, da poboljša infrastrukturu, da se reše komunalne usluge, ali i da se izgrade parkovi i spotski tereni.

Njih 16 odsto nema očekivanja, dok bi nešto drugo želelo pet odsto.

Na pitanje da li imaju poverenja u gradsku vlast, mišljenja su podeljena.

Samo 14 odsto odgovorilo je pozitivno, delimično 20 odsto, a 30 odsto uopšte nema poverenje, dok se „ponekad iznenade kada urade nešto pozitivno“ 16 odsto. Oko 20 odsto nema stav o tome.

Da Novi Sad treba da ima gradske opštine misli 44 odsto građana, dok je negativno odgovorilo 31 odsto, a 25 odsto ne zna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari