Poslanica SNS otkrila uslov naprednjaka da se ispuni zahtev opozicije za izbore 1BETAPHOTO/MILOS MISKOV

Zamenik šefa Poslaničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) Marina Raguš izjavila je danas da SNS želi izbore odmah i sada, dok je predsednik parlamenta Vladimir Orlić o zahtevima opozicije za održavanje izbora obavestio vladu i šefa države Aleksandra Vučića.

Izbori će biti kada opozicija sedne za sto, jer ih Vučić mesecima poziva na razgovor o tome kada će biti i koji izbori, rekla je Marina Raguš novinarima u parlamentu.

Marina Raguš je izjavila da “nema adekvatan izraz” za ono što se događalo u protekla dva dana u Skupštini Srbije.

„U svom stažu najduže sam bila poslanik opozicije i nikada se tako nešto nije dozvolilo i nismo pali tako nisko. Imali ste prilike da čujete od kolega poslanika opozicije da smo u skupštini svedočili „nasilju koje je napravila SNS sa koalicionim partnerima”. Pripadnici SNS su mirno sedeli u klupama, dok smo iz redova opozicije čuli zaglušujuću buku, da pokriju sve ono što je rebalans budžeta doneo građanima za makar malo sigurniji život, rekla je Marina Raguš.

Ona je ocenila da je opozicija pokušala da dehumanizuju vlast i Vučića, jer je on glavna meta.

Marina Raguš je navela da su u parlamentu u protekla dva dana bili pripadnici policije, snaga bezbednosti, koji rade u dve zgrade u dve smene i da su bili nenaoružani.

Tu su bili pripadnici Jedinice za zaštitu objekata i na osnovu odluke skupštinskog rukvodstva, kako bi bili brana da poslanici različitih grupa ne nasrnu jedini na druge. Razlog zašto je policija bila prisutna je i jer su svojevremeno poslanici opozicije kada je Vučić bio u sali nasrnuli na njega i tada su ga poslanici vladajuće većine štitili svojim telima, izjavila je Marina Raguš.

Opozicioni poslanici kažu da su bili izloženi torturi. Gde je dokaz torture, upitala je Marina Raguš i konstatovala: Ja sam kao poslanik opozicije svedočila torturi kada je cela poslanička grupa izbačena, a ja jedina ostala u parlamentu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari