SNS Kragujevac: Cilj blokada je promena vlasti, a ne ekologija 1Foto: Z.S.M.

Gradski odbor Srpske narodne stranke iz Kragujevca oglasio se saopštenjem u kome naglašavaju da subotnji protesti imaju za cilj smenu vlasti, a ne borbu za očuvanje prirode.

„Ono što je samo dan posle pompezno i gotovo slavodobitno najavljivanih, navodno, masovnih protesta i više nego evidentno jeste neoboriv utisak da su maske definitivno pale. Ne one epidemiološke, mada su one na ovim okupljanjima bile vrlo retke, već nevešt pokušaj političke mimikrije: ako nekome do subote, 4. decembra, možda i nije bilo baš jasno, tog dana je postalo sasvim očigledno da se ovde ne radi ni o kakvim ekološkim protestima, već o čisto političkim skupovima usmerenih protiv aktuelne vlasti, a naročito protiv predsednika Aleksandra Vučića”, stoji u saopšetenju GrO SNS Kragujevac, sa zaključkom da su ekološke teme odabrane kao povod da bi se privukao što veći broj građana.

Po njima, u svojoj neskrivenoj ostrašćenoj mržnji prema Srpskoj naprednoj stranci, posebno njenom lideru, Aleksandru Vučiću, najvažnijoj i apsolutno najpopularnijoj ličnosti, s realno nedostižnim autoritetom u našem društvu i državi, organizatori protesta su mnogo više govorili o „neophodnosti promene vlasti”, nego o ekološkim temama kojima su prethodno instrumentalizovali i zastrašivali građane.

Za članove kragujevačkog SNS-a je i potpuno ignorisanje činjenice da ljudska, građanska i svaka druga prava prestaju biti gotovo neograničena u slučaju kada se njima ugrožavaju prava drugih i to je jasna crvena linija i u teoriji i u praksi zemalja koje žele da budu suštinski, a ne tek formalno, demokratske.

“ Skupovi se moraju prijaviti, a ne samo najaviti. A, glavni razlog za to jeste upravo bezbednost učesnika tih protesta. Ali i ostalih građana koji gledaju svoja posla. I, koji znaju da se ne može sve ispraviti baš preko noći“, poručuju kragujevački naprednjaci.

Za njih je kao odgovoran državnik, predsednik Vučić otišao u Gornje Nedeljice da iz prve ruke čuje šta građani zameraju, a šta žele dobronamerni ljudi koji vole svoju otadžbinu i žele da u njoj žive sve bolje i bolje.

U svom saopštenju, oni napominju da smo već imali prilike da, pre dve decenije, vidimo „obojene revolucije” koje mnogi i pamte ili još osećaju na svojoj koži i zbog toga, smatra SNS Kragujevac, organizaorima protesta „cela ujdurma neće uspeti” jer će po njima „pobediti volja naroda”, koja je izražena „glasačkim kutijama” – čega se „izvođači ovih radova najviše plaše”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari