Socijalisti i dalje na naprednjačkom "političkom ledu" 1Foto: vikipedia

Nakon i dalje prisutne neizvesnosti da li će osam odbornika SPS, koji su do predsedničkih izbora delovali u gradskoj skupštini Vranja kao opozicija, postati deo vlasti, četiri odbornika DS i Dragan Pavlović bivši odbornik Jedinstvene Srbije formirali su odborniku grupu DS – Narodni pokret Srbije.

 Pored Pavlovića, koji je pristupio Narodnom pokretu Vuka Jeremića, ovu grupu sačinjavaju odbornici DS Perica Janković, Slobodan Stamenković, Nela Dimitrijević i Goran Arsić. Iz JS su istupili i odbornici Miloš Simić i Dragan Stojković, tako da je stranka Dragana Markovića u vranjskom parlamentu ostala bez odborničke grupe jer sada ima četiri odbornika. Odbornici Simić i Stojković najavili su da će u Skupštini nastupati kao samostalni odbornici.

Vladajuću većinu u gradskom parlamentu u Vranju, koja broji 65 odbornika, ima koalicija oko SNS, u koju je posle lokalnih izbora priključena i JS, a u kojoj je u međuvremenu došlo do političkih turbulencija i podela. Zatražena je i ostavka aktuelnog predsednika Gradskog odbora Dejana Manića, pa se sada očekuje i zvanični stav partijske centrale.

Iako su kao partneri učestvovali u predsedničkoj kampanji Aleksandra Vučića, socijalisti u Vranju i dalje su na „političkom ledu“, a kako je za Danas potvrdio predsednik Gradskog odbora SPS Zoran Antić, „tek predstoje pregovori o njihovoj participaciji u vladajućoj koaliciji“. Naprednjaci se po ovom pitanju još ne izjašnjavaju, pa se narednih dana očekuje postizanje određenog političkog kompromisa. Sporna činjenica, kako se nezvanično tumači, jeste broj glasova koje je Vučić dobio u Vranju, a gde prema nekim političkim spekulacijama nedostaje 5.000 glasova podrške koje su trebali da obezbede baš predstavnici SPS.

U međuvremenu SNS je na mesto zamenika gradonačelnika umesto Igora Andonova (SDS), postavio svog člana Zorana Antića, a usledila je i promena direktora u JP „Novi Dom“ gde je takođe funkcioner SDS zamenjen članom naprednjaka Goranom Petrovićem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari