Socijalistima pet ministarstava: Danas saznaje imena budućih članova Vlade iz redova SPS 1foto FoNet Aleksandar Barda

Na sednici Predsedništva Socijalističke partije Srbije odlučeno je da će koalicija SPS-JS imati pet ministarstava. Pored Ivice Dačića, ministarska mesta zadržaće Novica Tončev, Branko Ružić, ali u Nemanjunu će i portparol i potpredsednik SPS Đorđe Milićević, koji će biti ministar bez portfelja.

Ivici Dačić biće ministar spoljnih poslova, dok će Branko Ružić biti ministar prosvete.

Novica Tončev biće ministar bez portfelja, zadužen za unapređenje nedovoljno razvijenih opština.

I Jedinstvena Srbija, uprkos tvrdnjama Dragana Markovića Palme da JS neće u izvršnu vlast, imaće svog predstavnika Radeta Bastu, aktulenog direktora Beogradskih elektrana. On je viđen za ministra privrede.

U sedištu Socijalističke partije Srbije u Beogradu, danas nešto posle devet časova počela je sednica Predsedništva te stranke.

Lider partije Ivica Dačić u SPS je stigao oko 8.40 časova, a na sednicu Predsedništva došli su i Ðorđe Milićević, Branko Ružić, Snežana Paunović, Dušan Bajatović, Novica Tončev, Aleksandar Antić, Slavica Ðukić-Dejanović, Vladimir Zagrađanin i drugi.

Skupština Srbije je u petak usvojila izmene i dopune Zakona o ministarstvima, što predstavlja prvi korak ka formiranju nove Vlade Srbije, tako da se očekuje da Dačić danas saopšti ko će od socijalista biti u budućoj Vladi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari