Šolc u Prištini pred dolazak u Beograd: Nezamislivo da dve zemlje koje jedna drugu ne priznaju postanu deo EU

Ostavite komentar


  1. Nezamislivo je da dio jedne zemlje od svoje matice traži međunarodno priznanje iako je SBUN Rezolucijom 1244 rekao da je to jedna zemlja.?Ali kad se švabo pravi „englez“ sve je moguće pa i ovakva izjava.

  2. Nemačka je stvarno bezobrazna, ponašaju se kao na početku 20. veka a sve vreme se pozivaju na neku budućnost. Sad je potpuno jasno ko ovde kroji kapu prethodnih 30 i više godina.

  3. Osnovno je da to nisu dve zemlje vec u EU moze uci samo suverena i celovita Srbija. Tako ili nikako. Srbija ima alternativu

  4. Ima nešto i u simbolici dolaska u Prištinu prvo, a potom u Beograd. Aufiderzen Solcinjo, bavi se Nemačkom.

  5. Gospodin Solc nikako da shvati, Srbiji netreba da je kvazi drzava Kosovo prizna. Srbija je clanica UN, sto ovi kvazi nikada nece biti.

  6. Jel to on nama rekao da nema potrebe da se uskladjujemo sa EU. Znaci nema sankcija Rusiji. Danke Solc

  7. Незамисливо да моћна Немачка крши међународно и европско право.Које 2 државе ало Шолц?

  8. Svi znamo da i sa sankcijama Rusiji, priznanjem Kosova, ukidanjem Republike Srpske od naseg zlaska u EU nema nista. Slusamo gimile lazi vec dve decenije, dobijamo neku sicu od EU kao kandidat, a za tu sicu dobijamo uvene, pretnje….

  9. Hans, čim sletis, pravo na Skadarliju i udri po klopi i piću. Ne vidim drugi razlog zašto dolaziš.

  10. Ko je uopste zvao solca u posetu ili se on kao okupator oseca samopzvanim, idi kuci

  11. Solc bi Pristinu u EU, a preko Smita i nemackih trupa u BiH da traktorizuje jos milion srba? Malo li je? Pa Nemci su to hteli i 1900? Dakle nista od EU. Nema sargarepe. Mozda je tako najbolje.

  12. Мина
    Ne razumem zašto predsednik Srbije nije dočekao Šolca u Prištini? Molio bih za Vaše „vidjenje“.

  13. Dve zemlje se moraju medjusobno priznavati da bi postale clanice EU. Kancelar misli na Srbiju i AP KiM (koju on smatra drzavom). Ok!
    – a sta cemo sa pet zemalja koje jesu clanice EU a ne priznaju tu njegovu drzavu, dakle i one se ne priznaju sa KiM;
    – oteli ste deo Srbije proglasili ga drzavom i sada prisiljavate Srbiju da prizna tzv.Kosovo kao drzavu. Nikad her Sulc.
    To samo moze da proizvede novi rat.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.