Solidarnost: Privođenje članova stranke Zajedno licemerno, Srbija ispisana grafitima mržnje 1foto EPA-EFE/ANDREJ ČUKIĆ

Portparolka političke platforme Solidarnost Melanija Lojpur ocenila je danas da je privođenje pet članova stranke Zajedno zbog ispisivanja grafita „Srbija protiv nasilja“ na trotoaru ispred Skupštine Srbije licemerno i da predstavlja „zloupotrebu svih institucija od strane vladajuće elite“.

Lojpur je u saopštenju navela da su zidovi u svim gradovima u Srbiji ispisani grafitima nasilja i mržnje prema političkim akterima, drugim narodima, seksualnim manjinama, a da u tim slučajevima državni organi, kako tvrdi, nisu nikoga privodili, saslušavali ili kaznili.

„Naša je obaveza da na ovakvu zloupotrebu državnih aparata reagujemo i tražimo odgovornost nosilaca funkcija, koji očigledno ne rade svoj posao u interesu svih građana“, izjavila je Lojpur i uputila podršku privedenim članovima te stranke.

Ona je podsetila da je nekoliko dana ranije, bez objašnjenja interventne policije priveden i sekretar stranke Zajedno u Novom Sadu Mladen Cvijetić, što Solidarnost i Zajedno ocenjuju kao pritisak na aktiviste koji se bore protiv nasilja, mržnje i podela „koje ova vlast stvara“.

Pet članova stranke Zajedno, među kojima i kopredsednica Biljana Stojković, privedeno je prethodne večeri zbog ispisivanja grafita ispred Skupštine Srbije, ali su pušteni nakon saslušanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari