Sombor: Odbornica odustala od štrajka glađu 1Foto: www.soinfo.org

Odbornica u Skupštini grada Sombora i nositeljka liste „Prof. dr Dunja Prokić – za svu našu decu, ne samo njihovu“ sinoć je, ipak, odustala od započetog štrajka, pred vratima izborne komisije zbog, kako je navela, „brutalne pljačke gradske izborne komisije, tokom izbornog procesa“, prenosi lokalni portal SOinfo.org.

Ona je pre odluke o štrajku glađu i odustajanja od takvog izraza nezadovoljstva, nakon par sati, dopisom, od GIK-a, zatražila hitan uvid u izborni materijal njene, ali i ostalih lista iz izbornog procesa, kako bi utvrdila valjanost potpisa građana.

Međutim, kako je izvestio SOinfo.org, Gradska izborna komisija je njen zahtev odbila, pozivajući se na član Zakona o lokalnim izborima, koji ne predviđa mogućnost „uvida u izborni materijal“ do zaključenja zbirne izborne liste, najkasnije deset dana pre datuma održavanja izbora.

Izborna komisija grada Sombora je prethodno, u dva navrata, odbila kandidaturu ove liste. GIK je saopštio odbornici Dunji Prokić da nije dostavljen dovoljan broj pravno valjanih potpisa građana, što je ona nazvala „brutalnom pljačkom“.

Istakla je da su opstrukcije počele od prvog dana prikupljanja potpisa, a da su pritisci i ucene dolazili od strane ljudi iz SNS-a koji rukovode gradom.

„Pozivali su ljude koji su dali podršku ovoj listi da daju potpis podrške izmišljenim opozicionim listama, kako bi inicirali da što veći broj prikupljenih potpisa podrške budu duplirani“, rekla je prvorangirana na listi „Prof. dr Dunja Prokić – za svu decu, ne samo njihovu“, a preneo SOinfo.org.

Dunja Prokić, inače, odbornica Srpsko-ruskog pokreta, u javnosti je, između ostalog, poznata po tome što su sednice Skupštine u više navrata, poslednjih godina, prekidane zbog njenog ponašanja, odnosno načina izražavanja nezadovoljstva zbog postupaka i odluka vladajućih odbornika Srpske napredne stranke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari