SPO osuđuje skrnavljenje spomen – obeležja „Kraljeva česma“

Ostavite komentar


  1. Ovaj Čotrić je neverovatan lik, on je političar od rođenja. Sećam ga se dok je bio malo gojazniji, to je jedina stvar koju sam zapazio u vezi njega.

    1. U pravu si Albanci skrnave srpska groblja (moju porodicnu grobnicu su srusili a leseve moje majke i tetke oskrnavili) da bi zatrli tragove Srba a komunisti zele da se samo njihova istina zna a o vise pobijenih Srba u oktobru nego za sve godine rata da ne govorimo.
      @ Tovljenik… Za tvoju informaciju Cotric je jedan od najvecih srpskih aforisticara i jedan od retkih koji je ostao dosledan u ocuvanju izvornog SPO i uvek uz Vuka.

  2. Tekst je čista podmetačina u političkom smislu. Taj i te vrste zločina po Srbiji nisu vršili komunisti nego prečanski Srbi u partizanskim uniformama. Suština okupacije Srbije nakon oktobra 1944 g. nije u komunizmu nego u prekodrinskoj prečanijadi.

  3. (S)rpski (P)okret (O)bmane, spomenik koji skrnavi istinu, prošao isto kao i oskrnavljena istina.

  4. NEVEROVATNO! Rece covek i ostade ziv: „… sa pijetetom prisetimo streljanih zbog drugacijeg uverenja…“ Kakvo drugacije uverenje!!! Ako su streljni to je bilo jer su bili FASISTI i saradnici okupatora. U normalnoj drzavi takvima se ne obracaju sa pijetetom vec ih smatraju svojom sramotom. Srbija je jedina zemlja na paneti koja se stidi svoje borbe u II svetskom ratu.

  5. Na Zlatiboru su oskrnavili spomenik partizanima, ovde ovo, onaj koji rusi spomenike nije nikakva moralna velicina. Napisite protestno pismo koalicionom Vulinu, pozovite P Markovica na komemoraciju.

  6. „Podatak“ da je 1944. godine „ubijeno više od 10000 Beograđana“ je demantovala srpska istoriografija, kao i „činjenicu“ da je Draža bio antifašista. Pričati suprotno je teška diverzija na slobodu i razum Srpskog naroda koja već 30 godina dolazi od Vuka, Šešelja, Koštunice, Tadića … Srpska „elita“ je po tom pitanju nemilosrdna prema istoriografiji. Lažu kad zinu. Verujem da u delovanju SPO , Vuka, Dane, Čotrića … ima elemenata krivičnog dela, izazivanja međunacionalne mržnje. Ako neko misli da se Vuk promenio od dana kad je od Srba tražio da do ramena seku svaku tursku ruku koja podigle zelenu zastavu, grdno se vara.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.