Sprema li Nebojša Stefanović možda svoju kandidaturu? 1Foto: Instagram/ nebojsa__stefanovic

Ministar odbrane i član vladajuće SNS Nebojša Stefanović pokušava da smekša svoju sliku u javnosti. Kako raste ukupno nepoverenje, tako je i potreba za humanizacijom veća, tako da na svom PR-u danas rade i nepopularni političari, a to Nebojša Stefanović svakako jeste, kažu sagovornici Danasa komentarišući to što u poslednje vreme Stefanović na društvenoj mreži Instagram postavlja fotografije iz „običnog života“.

Stefanović pokazuje svoje ljudsko lice nasuprot onom, ozbiljnom ministarskom i to usred „afere Belivuk“ i optužbama na njegov račun, iz stranke ali i medija bliskih režimu, da on ima veze Veljkom Belivukom, uhapšenim vođom zloglasnog klana.

On je postavio fotografiju kojom je predstavio štene po imenu Maks, i koje je, kako kaže zavoleo na prvi pogled. Pritom je u kratkim pantalonama bez zvaničnog odela u kojem ga je javnost do sada najčešće viđala.

Tu je i fotografija kuce koja leži, uz Stefanovićev komentar da je umorna od igre. Svojim pratiocima, ministar je predstavio i svoju ćerku sa kojom je obišao rečnu flotu te su proveli dan na reci.

Svojom aktivnošću na mrežama Stefanović je pošao stazama lidera naprednjaka Aleksandar Vučića, ali i Vučićeve lošije kopije na društvenim mrežama, Gorana Vesića, zamenika gradonačlenika Beograda.

Obojica na društvenim mrežama postavljaju fotografije iz želeći, čini se, da se približe ljudima i sebe predstave na drugačiji način.

Krešimir Macan, stručnjak za kriznu komunikaciju, komentarišući poteze Stefanovića na društvenoj mreži u sred afere kaže da je „jedna od mogućnosti da želi “omekšati” svoju sliku u javnosti, dobije simpatije šire javnosti i poruči joj „ja sam jedan od vas“.

– To radite kada želite izaći iz okvira službene funkcije i obično kada imate namjeru kandidature na neku funkciju na koju se izravno bira – tj. odlučuju građani i šira javnost – ukazuje Macan.

A politikolog Stevan Vlajić, koji je osmilio lik Belog Prelatačevića za predsedničke izbore 2017, navodi da je u režimskim medijima u toku pokušaj da se stvari predstave crno-belo.

– U medijima, pre svega režimskim, u toku je pokušaj da se rastavi jedan dugogodišnji dualizam i stvari prikažu crno-belo, iako je do skoro sve to bila jedna ekipa koja je funkcionisala efikasno kao sat. Sa jedne strane, postoji proces humanizacije predstavnika vlasti, a sa druge proces dodatne dehumanizacije njihovih do skoro vernih kriminalaca. Sa jedne strane krilca kod Ane Brnabić, psi, ćerke, planovi, pozitiva, a sa druge odsečene glave, narkotici, težak kriminal. Na ovaj način pokušava da se stvori slika u javnosti da je saradnja ovih grupa ljudi nemoguća, jer sa jedne strane imate „normalne, porodične ljude“, a sa druge okorele kriminalce – kaže on za Danas.

Kako dodaje, ova kampanja pranja će kod jednog dela glasača SNS-a sigurno proći, ali u široj javnosti teško.

– Veze između organizovanog kriminala i vlasti su toliko jasne da ih ne može videti samo onaj ko ne želi ili ima interes da ostane slep na njih. Kako raste ukupno nepoverenje, tako je i potreba za humanizacijom veća, tako da pored neprikosnovenog Vučića, na svom PR-u danas rade i nepopularni političari, a to Nebojša Stefanović svakako jeste, a imamo i primer Vesića na TikToku. Kako god se oni pozicionirali, glasači će ih uvek percipirati kao „jednu ekipu“ – zaključuje Vlajić.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

12 reagovanja na “Sprema li Nebojša Stefanović možda svoju kandidaturu?”

  1. svako bi isto tako prosetao i svoju kucu – pozoves Kobre, dolazi A8 sa ful opremom, klimom i koznim sedistima, napravite djir, Kobra proseta kucu dok ona….., a ti cekas u klimatizovanom A8 i slusas tihi dzez…..ovaj – vesti, najnovije vesti. I vratis se umoran

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.