Zamenik premijera Ivica Dačić i ministar za infrastrukturu i energetiku Milutin Mrkonjić obišli su juče radove na izgradnji severnog kraka Koridora 10, uključujući novi most kod Beške, dužine 2,2 kilometra, koji bi trebalo da bude pušten u saobraćaj 15. septembra. Što se tiče celog Koridora 10, prema rečima Mrkonjića, ove godine će biti završeno 180 kilometara puta, a radovi bi trebalo da budu kompletirani do jula 2013. godine.


Dačić je u izjavi novinarima kazao da je to što je urađeno na severnom kraku Koridora „velika stvar“, ali i da nije na njemu, kao ministru unutrašnjih poslova, da ocenjuje izgradnju puteva, već je u obilazak radova došao u svojstvu predsednika SPS.

Mrkonjić, potpredsednik socijalista, tom prilikom je kritikovao izgradnju mosta na Adi Ciganliji, koji je, podsetimo, idejno delo i inicijativa Dragana Đilasa, gradonačelnika Beograda i zamenika predsednika DS. Most na Adi je lep, ali nepraktičan, nepotreban i preskup, rekao je Mrkonjić novinarima. Kako je objasnio, u Beogradu je bilo potrebno da se napravi most za metro, koji bi koštao mnogo manje, to jest 50 miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari