SPS: Lustraciju može da vrši samo narod na izborima 1Foto. Tviter/SPS

Gradski odbor Socijalističke partije Srbije (SPS) u Čačku nastavio je danas polemiku sa Dverima i ocenio da lustraciju može da vrši samo narod na izborima.

Dveri su juče saopštile da SPS „čeka lustracija, sudovi i robija“ zajedno sa njihovim koalicionim partnerima Srpskom naprednom strankom (SNS), odgovarajući na kritike  SPS-a koji je dan ranije osudio protestno okupljanje predsednika Dveri Boška Obradovića i njegovih pristalica u Čačku u vreme policijskog časa.

SPS je naveo u današnjem saopštenju da ta stranka od svog postojanja nije „bežala“ od odgovornosti, niti se „skrivala“ ni „lutala“ na političkoj sceni Srbije.

„Nikada nijedan socijalista nije izdao svoju državu i narod. Moramo objasniti (predsedniku Dveri Bošku) Obradoviću da upravo taj narod može da vrši lustraciju na izborima, a ne on i njemu slični i da time ubira političke poene, jer ideologiju i ispravan politički kurs kojim se kreće nema, niti je ikada imao“, navodi se u saopštenju SPS-a.

SPS optužuje predsednika Dveri Boška Obradovića da je „ispoljavao agresivnost“ dok je bio odbornik lokalnog parlamenta i kako je želeo da se „vine“ u Skupštinu Srbije, a da su mu jedini argumenti za njegov politički identitet bile „satanizacije političara na ličnom nivou i učestalo ponavljanje laži o nekakvim aferama“.

„Moramo da podsetimo da su iskreirane afere o kojima uvek kao mantru izgovara naš Čačanin gospodin Obradović imale samo jedan cilj, a to je da ucene našeg predsednika Ivicu Dačića da ne bi 2012. godine formirao Vladu sa Srpskom naprednom strankom. Kojim poslovima i za čiji interes su se ti ucenjivači bavili vidimo danas kada su otišli u zaborav i kada je vreme pokazalo dokle im je korenje dopiralo“, navodi se u saopštenju.

SPS ocenjuje da je Obradović „lično frustriran“ predsednikom SPS-a Ivicom Dačićem.

„U svojoj istoriji naša partija je bez pogovora bila uz svoj narod i nije se bojala ni stranih plaćenika niti domaćih izdajnika koji su delovali iznutra, a kamoli ‘heroja Petog oktobra’ pa neće ni političkog komarca koji zuji i bocka tražeći svoje mesto na političkoj sceni Srbije“, navodi se u saopštenju.

SPS ocenjuje da je politički opozicioni blok kome pripadaju Dveri „skup svega i svačega“ koji „nema potvrdu naroda, već je sastavljen od nekolicine interesnih pojedinaca sa samo jednim ciljem, da sačuvaju svoj kapital, dok ostali u toj grupi nalik DOS-u samo popunjavaju broj“.

„Gospodin Obradović želi da bude bitan i da baci u zaborav dres lokalnog odbornika , a da obuče profesionalnu opremu državnog političara… Ako nama ne veruje, neka izađe pred građane i dokaže da grešimo, ali da izađe na izbore, a ne na ulicu“, navodi se u saopštenju SPS-a.

Najpre je Gradski odbor SPS-a u subotu osudio protestno okupljanje predsednika Dveri Boška Obradovića i njegovih pristalica u Čačku u vreme policijskog časa, ocenjujući da je taj protest poslao „lošu sliku“ o Čačanima i „ugrozio“ građane u vreme epidemije mogućnošću da se prenese zaraza.

Dveri su odgovorile na te kritike SPS-a poručivši im da se „prvo vrate u SNS rupu“ gde su i do sada bili, da ih onda čekaju „sudovi i robija zajedno sa SNS“ i ocenile da SPS, „kojoj je ugodno ma ko joj bio politički partner samo da je na vlasti“, poslednja ima pravo da kritikuje građane koji protestuju svako veče u 20.05 sati protiv tiranije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari