SPS: Spremni smo za razgovor sa svim političkim činiocima 1Foto: www.sps.org.rs

Socijalistička partija Srbije saopštila je da je uvek otvorena i spremna da razgovara sa svim domaćim političkim činiocima, kao i međunarodnim institucijama o unapređenju izbornig uslova.

Kako su naveli iz SPS-a, važno je imati u vidu da je Srbija do sada sprovela čitav niz izbornih ciklusa bez ikakvih primedbi na njihov demokratski okvir, pre svega od nadležnih međunarodnih institucija, što već godinama daje potvrdu o veoma visokim izbornim standardima koji kod nas važe.

„Svi oni koji danas imaju primedbe na izborne uslove moraju da znaju da ti uslovi nisu menjani već čitavu deceniju, još od perioda kada su oni bili na vlasti i kada su sami postavili te uslove, tako da pravi razlog za njihovo nezadovoljstvo očigledno leži negde drugde, a ne u izbornim pravilima“, ističe se u saopštenju.

Za uspeh na izborima neophodno je da se pred građane izađe sa jasnom politikom razvoja Srbije i podrške svim njenim građanima, navode iz SPS-a – „Ako to nemate, onda je jadikovka nad izbornim uslovima samo izgovor i alibi za neuspeh“.

„To je jedini program i jedina politika dela opozicije, predvođenog Draganom Đilasom i Boškom Obradovićem. Posle propasti njihovih uličnih protesta, sada govore o nekakvom bojkotu redovnih izbora, iako je do njih ostalo više od pola godine i uprkos tome što će oni biti održani pod uslovima koji su sami, svojevremeno, propisali. Šta će biti sledeće, kada i ideja o bojkotu bude propala, to verovatno ni sami ne znaju, jer su iscrpeli sve izgovore za odsustvo bilo kakve politike sa kojom mogu da izađu pred birače“, naglašavaju iz SPS-a.

Socijalistička partija Srbije iz izbora u izbore dobija jasnu potvrdu građana o ispravnosti svoje politike i svog strateškog savezništva sa Srpskom naprednom strankom, podsetili su u saopštenju.

„Kao i dosadašnji, i naredni, redovni izbori u Srbiji, biće sprovedeni po najvišim demokratskim standardima, po jednakim uslovima za sve učesnike, njihov legitimitet biće potpun i uvažen kako kod naših građana, tako i kod relevantnih međunarodnih institucija. Srbija će i na tim izborima dobiti još jednu u nizu važnih potvrda da je država razvijenih demokratskih institucija i slobodnog političkog izbora“, zaključuju oni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari