Srbija i Albanija: Otkrivanje

Specijalno za Danas

Ostavite komentar


  1. Mislim da kroz ekonomsku saradnju Srbija i Albanija mogu da napreduju i rese sve nesuglasice.

  2. Nije sporno da imamo dobro saradnju sa Albanijom, samo neka nam se ne mešaju u pitanje Kosova.

  3. Mislim da kroz ekonomsku saradnju Srbija i Albanija mogu da napreduju i rese sve nesuglasice.

  4. Srbi i Albanci su dva najbrojnija naroda u regionu i dobro je da imamo zadovoljavajuću saradnju. To je u suštini i preduslov za stabilnost celokupnog regiona.

  5. Србија је увек спремна за сарадњу са свим земљама у региону укључујући и Албанију, јер региону је потребан мир и стабилност како би се спроводиле реформе и убрзао економски развој.

  6. Odnosi bi mnogo bili bolji da Rama i političari izAbanije ne mešaju s e u unutrašnje stvari Srbije.

  7. Sve je to lepo i ove dve zemlje bi brzo uspostavile još bolju sradnju ali status Kosova ih uvek vraća na početak i tako će biti i ovaj put,nažalost.

  8. Nadam se boljim ekonomskim i političkim odnosima ali sumnjam u Ramu, on još sanja veliku Albaniju.

  9. Odnosi Srbija i Albanije, su od 2014 godin i čuvenog drona, značajno unapredjeni u pozitivnom smislu.

  10. Srbija i Albanija će svakako će naći zajednički jezik. Srbija i Albanija moraju da ostvare punu saradnju sa državama u regionu.

  11. Misli da Albancima ipak treba da se skrene paznja oko toga kako se treba ponasati u pregovorima. Dosta je bilo popustanja njihovoj strani a zanovetanja nasoj.

  12. Odnosi izmedju ove dve zemlje su u poslednje vreme na jednom novom nivou koji ce biti znacajan za obe strane.

  13. Ovaj pomak sa Albanijom je još jedan dokaz da se sve može rešiti mirnim putem-i vuk sit i ovce na broju.

  14. Slažem se sa gospođom-predrasude se moraju prevazići. Prethodna vlast je izbegavala dijalog sa Tiranom, ali dolaskom Aleksandra Vučića mnogo toga se promenilo.

  15. Bolji odnosi sigurno su uspostavljeni,zahvaljujući našoj Vladi i premijeru Vučiću koji sve rade da bi se odnosi sa Albanijom značajno poboljšali.

  16. Sigurno je da su odnosi između nas i Albanaca značajno poboljšani,više zahvaljujući našem premijeru.

  17. Mir i stabilnost su, naravno, osnove za dalji razvoj svih zemalja. Nama treba da bude u interesu da stvaramo i osnazujemo dobre, prijateljske odnose sa svim zemljama pa tako i sa Albanijom. Zarad bolje buducnosti treba spustiti loptu i sagledati racionalno mnoge stvari. Proslost neka ostane proslosti, buducnost treba da stvorimo. Neka bude lepa.

  18. У унапређењу односа Србије и Албаније велику улогу игра и Регионална канцеларија за сарадњу младих јер су млади вољни да прихвате промене и боре се против предрасуда.

  19. Razum je prevladao na svu srecu,a zahvaljujuci Rami i Vucicu tako da se samo dobre stvari mogu ocekivati u buducnosti.

  20. Mi moramo da jačamo međudržavnu saradnju, jer od života u prošlosti nema ničeg, ali valjdaje za očekivati da budu ispravljene neke nepravde prema našoj strani

  21. Nas premijer zaista daje svoj maksimum da bi se popravili odnosi sa Albanijom i rezultati dolaze sami po sebi.

  22. Odnosi sa Albanijom su malo bolji ali za to je zasluzna Srbija koja se maksimalno trudi da poboljsa odnose.

  23. Saradnja Srbije i Albanije mora biti bolja. Srbija daje sve od sebe da se to i ostvari ali je sve to uzaludno ako druga strana to ne zeli.

  24. Ukoliko postoji volja i želja da se odnosi poboljšaju, razgovorom i dogovorom to se može postići, kao što je i sad bio slučaj i zahvaljujući korektnom ponašanju obe strane Srbija i Albanija imaju sve bolji odnos i saradnju.

  25. Obe zemlje su pokazale volju da se odnosi poprave i to su i uradili, takođe su svesni da će ova saradnja mnogo doprineti ekonomskom razvoju i Srbije i Albanije.

  26. Francuska pruza podrsku normalizaciji odnosa Srbije i Albanije. To je u obostranom interesu jer obe zemlje zele u EU.

  27. Mislim da je vreme mrznje izmedju Srbije i Albanije na svu srecu iza nas ono sto je razlog da su se desiule pozitivne stvari su pre svega kroz ekonomsku saradnju Srbija i Albanija mogu da napreduju i rese sve nesuglasice.

  28. Vredan i posten i naporan rad naseg Premijera i njegovog tima je doneo taj rezultat vecim delom.

  29. Srbija cini sve da sa svakom drzavom,pa i Albanijom ima korktnu saradnju po svim pitanjima.

  30. Drago mi je sto su predrasude prevazidjene i sto Srbija i Albanija mogu da dobre medjususedske odnose.

  31. Једино недостаје информација ко је Данасу наложио да замоли њену екселенцију да напише овај дирљиви и срцеломни текст. Мада, прилично је јасно да америчка амбасада њеној екселенцији директно издаје налоге, без да им је потребан Данас као курир.

Ostavite komentar


Politika

Mila Popović (SSP): Nije stadion važniji od dece 10

Mila Popović (SSP): Nije stadion važniji od dece

Predsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) i poslanica Mila Popović upitala je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića, povodom njegove najave da će se finale Lige Evrope 2028. igrati na budućem nacionalnom stadionu u Surčinu, "a kad će se deca lečiti u Tiršovoj 2?".

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.