Srđan Milivojević: Policija je bila neviđeno brutalna, pretukla i kolegu u civilu 1foto FoNet Milica Vučković

Više ne postoji ništa čemu Vučić nije pribegao da bi ostao na vlasti, izjavio je Srđan Milivojević, poslanički kandidat koalicije „Srbija protiv nasilja“ i dodao da su nerede izazvali „huligani iz regrutnog centra Vlade Srbije.“

Poslanički kandidat koalicije „Srbija protiv nasilja“ Srđan Milivojević izjavio je danas da je „režim“ Aleksandra Vučića pribegao policijskoj brutalnosti u odbrani izborne krađe.

Komentarišući intervenciju policije ispred Starog dvora u Beogradu, Milivojević je agenciji Beta kazao da u Srbiji

„Imamo posla s čovekom koji je bezočni lopov kada je u pitanju izborna volja građana. Uhvaćen je u krađi i to su potvrdili svi domaći i strani posmatrači izbora, međunarodni zvaničnici, kontrolori na biračkim mestima, pa čak i članovi Srpske napredne stranke“, kazao je on.

Prema njegovim rečima, umesto da prizna izbornu krađu i smanji tenzije, Vučić je pribegao policijskoj represiji nad građanima koji se bore za svoj glas.

„Mi smo i sinoć imali miran protest, nenasilnog karaktera, s ciljem da se s balkona Starog dvora građanima obrate Vladimir Obradović i ostali kandidati za gradske odbornike. Međutim, u tome nas je sprečila policija, a oko 21 sat protestu su se priključili plaćenici i huligani iz regrutnog centra Vlade Srbije kojim rukovodi Novak Nedić, a čiji je cilj bio da izazovu nasilje. Ti huligani su napadali i učesnike protesta koji su ih sprečavali da lome policijska vozila i da bacaju kamene kocke na zgradu Starog dvora“, rekao je Milivojević.

Ocenjujući način na koji je policija intervenisala, Milivojević je kazao da su oni izvršavali naređenja direktno od Vučića.

„Intervencija policije je bila neviđeno brutalna, u skladu s naređenjima koja su primali direktno od Vučića. U Ulici Srpskih vladara su tučeni čak i slučajni prolaznici. Policija je pretukla i svog kolegu koji je na protestu bio u civilu“, kazao je Milivojević.

Dodao je da je predsedniku odbora Stranke slobode i pravde iz Grocke Željku Vagiću od batinjanja policije slomljena noga.

Na pitanje da li će koalicija „Srbija protiv nasilja“ nastaviti s protestima zbog prekrajanja izborne volje, Milivojević je kazao da će svaki dan u 18 časova biti organizovan miran i nenasilan protest građana ispred Republičke izborne komisije (RIK).

„Branićemo izbornu volju i očekujemo da će u tome učestvovati svi koji su pokradeni. Nemamo nameru da ulazimo u bilo koje institucije i očuvaćemo nenasilni karakter protesta“, rekao je on.

Naveo je da je „Srbija protiv nasilja“ za sve sinoć uhapšene obezbedila besplatnu pravnu pomoć i da je većina puštena iz pritvora.

Iz pritvora je pušten, dodao je, i predsednik Izvršnog odbora Narodnog pokreta Srbije Nenad Milojičić, „koga su s uperenim pištoljem u stomak kidnapovale osobe koje se nisu legitimisale“.

Milivojević je kazao da je „šokiran“ informacijom da su ruske tajne službe dojavile srpskim bezbednosnim službama da opozicija u Beogradu sprema Majdan.

„Šokiran sam izjavom Ane Branbić da su ruske službe dale najavu našim službama da se u Beogradu spremaju nasilni protesti. Imam tri pitanja za Brnabić: šta rade naše službe bezbednosti, zašto i po čijim ovlašćenjima ruske službe uhode srpske opozicionare i zašto ruske službe nisu javile da se priprema Banjska?“, istakao je Milivojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari