Srđan Milivojević: Sinoć smo se uverili da je Srbija nažalost pala u ruke najvećeg političkog podlaca 1foto FoNet Milica Vučković

 

Srđan Milivojević narodni poslanik iz DS, zaprepašćen je još jednom demonstracijom osionosti i besramne podlosti Aleksandra Vučića, koju su građani Srbije imali prilike da vide tokom njegovog sinoćnog nastupa na Prvoj televiziji.

On u izjavi dostavljenoj medijima, navodi da smo se sinoć uverili da je Srbija nažalost pala u ruke najvećeg političkog podlaca, uz ispoljavanje zastrašujuće mržnje prema Srbiji i njenim građanima, što i nije neka novina u njegovom prostačkom ponašanju prilikom televizijskih nastupa.

„Opijen svojim svevlašćem, on se ni jednog trenutka nije libio da za katastrofalnu situaciju u koju je doveo Elektroprivredu Srbije okrivi – zaposlene u „Kolubari“!? Odgovornost za slom najvećeg i najvažnijeg energetskog sistema u zemlji, predsednik Srpske napredne stranke pokušava da prebaci na rudare koji decenijama pošteno i marljivo rade najteže poslove u ugljenokopima. Ljude koji se s razlogom plaše da će zbog desetogodišnjeg pljačkaškog pohoda na kasu ovog nekad bogatog javnog preduzeća, ostati bez posla, vođa tog pohoda je najprizemnije izvređao u maniru uličara i huligana sa tribina. Rudare koji rade zahtevne poslove u najtežim uslovima, Aleksandar Vučić se ni jednog trenutka nije ustručavao da okrivi za ono za šta su jedini krivci njegovi ljudi od poverenja koje je lično on postavio na najvažnija mesta u EPS-u sa zadatkom da omoguće i sprovedu najveću pljačku jednog javnog dobra u istoriji Srbije od 1804. godine pa sve do danas. EPS je žrtva pljačkaških nameštenih javnih nabavki, banditskog rukovođenja i partijskog zapošljavanja, od prvog dana od kada je predat u ruke pohlepnih i nezasitih kadrova Srpske napredne stranke“, naveo je on.

Kako dodaje, sada je za sve ovo čemu je lično i svesno kumovao, Aleksandar Vučić pokušao da odgovornost prebaci na zaposlene u EPS-u, a pre svih na rudare koji rade na eksploataciji uglja.

„Iste one rudare koje nestručni i neodgovrni napredni kadrovi šalju u jame ispunjene metanom i sigurnu smrt u Aleksinačkim rudnicima, ne snoseći nikakvu odgovornost za takvu nečovečnu nebrigu o zaposlenima. Iste one pregaoce zahvaljujući čijem radu gori svaka druga sijalica u Srbiji, iste one čije žuljevite, crne i poštene ruke mirišu na dostojanstvo dok se trude da prehrane svoje porodice, najveći politički lažov u istoriji Srbije je optužio da su delovi lopovske klike, koji ne znaju šta će sa sobom“, smatra Milivojević.

On zaključuje da je apsolutno uveren u to da će radnici EPS koji ne brane samo svoja radna mesta, već i energetsku bezbednost i sigurnost Srbije, koji su zabrinuti za budućnost jednog od najvažnijih privrednih sistema naše države, koji su jednom već dolazili u Beograd i smenili tadašnjeg diktatora, znati šta treba da poruče i današnjem diktatoru koji ih je onako primitivno i bezočno uvredio sinoćnjim nastupom na Televiziji prva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari