Zamislite kako bi izgledalo da državu vode Jovanović, Obradović i Stamenkovski? Pa, ne bi je bilo: Vučić o njegovoj smeni sa funkcije predsednika države 1Foto: prinscreen / Prva TV

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije izjavio je večeras, komentarišući izjavu predsednika DS, Zorana Lutovca o neophodnosti novih izbora, da vidi da „oni ne čitaju istraživanja“ već, kako je naveo, samo veruju svojim medijima, ali „i tamo ne mogu da pročitaju mnogo toga dobrog o sebi, ali mogu loše o meni“.

– Da čita istraživanja javnog mnjenja, Lutovac ne bi to rekao – rekao je Vučić.

Kako je naveo, u narodu ne može da se nađe stav „da je Vučić lenj i da se ne bori“.

– Kada ljudi dođu na glasanje, oni donose odluke o budućnosti svoje dece. Zamislite kako bi izgledalo da državu vode Miloš Jovanović, Boško Obradović i Milica Đurđević Stamenkovski. Pa, ne bi je bilo – rekao je Vučić.

Ako hoćete, napomenuo je, hajde da ispitamo moj legitimitet.

– Evo, obezbedite dve trećine poslanika, raspišite referendum – da li ste za smenu predsednika Srbije ili ne. A, ja ću vam pomoći da dobijete još poslanika. Biću predsednik dok imam legitimitet. Kad narod bude stvarno mislio da sam izdajnik, lopov i kriminalac, neću da budem predsednik, neću da bežim iz ove zemlje, jer sam vredno radio – rekao je Vučić.

Potom je rekao kako o njemu opozicionari govore da je „krezav, debeo, narkoman…“, iako, istakao je, nikad „drogu nije video“.

– Prozivaju me što volim vino a nikada me nisu pijanog videli – rekao je on.

Potom je ponovio, skupite 85 poslanika a ja ću da zamolim još 85 poslanika, pa da „idemo na referendum da me smenite“.

– Ali ćemo da imamo i druge izbore – istakao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari