Sreli se Vučić i Dodik 1Foto: Zoran Mrđa/FoNet (Arhivska fotografija)

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, sa kojim je razgovarao o situaciji u regionu, odnosima u BiH i odnosima Srba i Bošnjaka.

Predsednik Dodik je rekao premijeru Vučiću da je situacija u BiH veoma složena i komplikovana, da se srpski narod nalazi pod stalnim pritiscima pojedinih predstavnika zapadnih zemalja, naročito Ambasade SAD, ali i bošnjačkog rukovodstva koje ne preza od poređenja Republike Srpske sa terorizmom kao najvećom pošasti savremenog sveta. „Republika Srpska se oseća ugroženom, a srpski narod obespravljenim u bosansko-hercegovačkoj zajednici“, naglasio je predsednik Dodik.

Premijer Vučić je istakao da je najveći interes Srbije stabilnost u regionu i dobri odnosi sa susednim zemljama. On je, takođe, rekao da će Srbija, u skladu sa Dejtonskim sporazumom, ali i zbog činjenice da pripadamo istom narodu, pomagati i podržavati opstanak i prosperitet Srpske i da neće dozvoliti njeno egzistencijalno ugrožavanje. „Srbija poštuje teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine, ali se i integritet Republike Srpske mora poštovati“, zaključio je premijer Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari