Srpska demokratija predala zahtev s ciljem obaranja odluke o dodeli zemljišta kod Vojnog remonta kosovskom MUP-u 1Severna Mitrovica; foto: Vojin Radovanović/Danas

Srpska demokratija – stranka sa severa Kosova koju predvodi Aleksandar Arsenijević, saopštila je da je podnela zahtev za pokretanje procedure s ciljem obaranja odluke o dodeli parcele kod nekadašnjeg Vojnog remonta kosovskom Ministarstvu unutrašnjih poslova, prenosi danas portal Kossev.

Kako se navodi, zahtev je predat predsedniku Skupštine Severne Mitrovice.

„Ovime pokrećemo demokratski proces opoziva nedemokratske i nezakonite odluke koja je donesena na štetu građana“, navodi se u saopštenju.

Skupština opštine Severna Mitrovica usvojila je 29. decembra odluku da se kosovskom Ministarstvu unutrašnjih poslova dodeli zemljište u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Prvi navodi bili su da će se na dodeljenom terenu izgraditi policijska stanica, ali je zamenik komandira Kosovske policije za region Sever Veton Eljšani rekao da Ministarstvo planira da se tu otvori Regionalni centar za obuku vozača i da policijske stanice sigurno neće biti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari