Srpska lista će bojkotovati vanredne lokalne izbore na Kosovu 1Foto: Facebook/Srpska lista

Srpska lista je saopštila da će bojkotovati lokalne izbore na severu Kosova i Metohije, koje je ranije najavila Vjosa Osmani.

„Imajući u vidu odluku Prištine o održavanju vanrednih lokalnih izbora na severu Kosova i Metohije, želimo da obavestimo javnost da Srpska lista neće uzeti učešće na ovim izborima, kao ni građani koji podržavaju našu stranku, a kojih je preko 95 odsto na ovim prostorima“, navodi se u saopštenju.
Gradonačelnik Severne Mitrovice Milan Radojević je 6. novembra i zvanično podneo ostavku na vanrednoj sednici Skupštine opštine Severna Mitrovica.

Isto je uradilo i 17 odbornika Srpske liste u ovoj opštini.

Ostavke su podneli i gradonačelnici opština Zvečan Dragiša Milović, Leposavić Zoran Todić i Zubin Potok Srđan Vulović, kao i odbornici u lokalnim skupštinama iz redova Srpske liste, vodeće partije kosovskih Srba koja ima podršku Beograda.

Srpska lista traži da Vlada Kosova povuče odluku o preregistraciji KM tablica – koje izdaje Srbija- u RKS (Republika Kosovo), odluku o novčanom kažnjavanju onih koji to ne učine od 21. novembra, kao i da se formira Zajednica srpskih opština na osnovu Briselskog sporazuma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari