Srpska lista: Fingiranje incidenata sa ciljem stvaranja alibija za prisustvo specijalaca u srpskim sredinama 1foto EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Srpska lista saopštila je da u ime srpskog naroda najoštrije osuđuje incident koji se sinoć dogodio kada su nepoznata lica bacila najverovatnije šok bombu u blizini naselja Tri solitera u Severnoj Mitrovici, prenosi Kosovo online.

SL ističe i da su uvereni da je ovo namerno urađeno kako bi se opravdalo pojačano prisustvo do zuba naoružanih specijalaca i oklopnih vozila koja su sinoć nakon ovog incidenta bila na ulicama Severe Mitrovice i zastrašivala građane.

„Bacanje petarde ili slične pirotehnike samo po sebi nije zločin, ali ono što nas brine je da fingiranje ovakvih incidenata ima za cilj stvaranja alibija za prisustvo Kurtijevih specijalaca u srpskim sredinama, i nastavak represije nad našim narodom, kao i neosnovana hapšenja“, navode iz Srpske liste.

Naglašavaju da je šok bomba bačena u reonu koji je pod nadzorom specijalnih jedinica Kosovske policije.

„Želimo da informišemo javnost da je i u slučaju navodnog pronalaska oružja u vozilu i bačene navodne bombe kod opštinske zgrade zanimljivo da je i ova šok bomba bačena u reonu koji je nedeljama u nazad pod potpunom kotrolom kurtijevih specijalnih jedinica“, kažu iz Srpske liste.

Oni su ponovili zahtev Kforu i Euleksu da pojačaju svoje prisustvo u Severnoj Mitrovici, kako bi sprečili, kako navode, fingirane incidente.

„Zato ponavljamo zahtev Kforu i Euleksu da pojača svoje prisustvo na severu Kosova i Metohije, posebno u Kosovskoj Mitrovici kako bi sprečili ove fingirane incidente, koje, ponavljamo, Kurtijev režim vešto koristi kao alibi da opravda prisustvo parapolicijskih jedinica, maltretiranje srpskog naroda i hapšenje Srba“, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari