Srpska lista: Odluka o pritvoru dvojici uhapšenih Srba nelegalna i neosnovana 1Foto: Facebook / Srpska lista

Srpska lista (SLS) osudila je danas kao „nelegalnu i neosnovanu“ odluku o određivanju pritvora dvojici Srba uhapšenih tokom prekuječarnjih protetsta u Zvečanu.

Ističući da se „nevinim sugrađanima određuje pritvor bez ikakvih dokaza o krivici, samo zato što se ne slažu sa planom Aljbina Kurtija da okupacijom i progonom etnički očisti sever Kosova i Metohije od našeg naroda“, SL u saopštenju navodi da su „Radoš Petrović i Dušan Obrenović mirno izražavali svoj protest protiv okupacije opštinske zgrade u Zvečanu, i nastojali da smire situaciju na terenu“.

„Očigledno da su njihova srpska imena sasvim dovoljna da budu u kosovskim kazamatima“, navodi SL i u saopštenju ističe da su „specijalci koji su pucali Srbima u leđa, i pokušali da ubiju Stefana i Miloša Stojanovića, Milana Jovanovića i Miljana Delevića pušteni u kućni pritvor, pored svih dokaza o krivici“.

Kurti je, i pored poziva međunarodnih prestavnika da se smanje tenzije, odlukom o pritvoru pokazao da želi da po svaku cenu podigne tenzije i izaziva probleme, saopštila je Srpska lista, ističući da su zbog te odluke o pritvoru podignute tenzije na severu Kosova i Metohije i „primetno je još veće nezadovoljstvo građana“.

Zato će to biti dodatni motiv da se nastavi sa mirnim protestima i zahtevom da se Radoš Petrović i Dušan Obrenović puste na slobodu i vrate svojim porodicama“, naglašava SL.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari