Srpske vlasti zabranile kosovskim ministrima posetu Medveđi, Bujanovcu i Preševu 1Prelaz Merdare Foto: EPA/ KUSHTRIM TERNAVA

Srbija je rano jutros uskratila dvodnevnu posetu Medveđi, Bujanovcu i Preševu ministarki obrazovanja Kosova Arberi Nagavci, ministru finansija Hekuranu Muratiju, ministru kulture Hajrulahu Čekuu i ministru za infrastrukturu Ljiburnu Aljiu, saopšteno je u Prištini, prenosi Kossev.

Ljiburn Aljiu je na Fejsbuku naveo da su rano jutros, neposredno pred polazak, od srpskih vlasti dobili odgovor da im se ne dozvoljava poseta i to bez objašnjenja.

„Odbijeno nam je danas u 7:13. U negativnom odgovoru koji je stigao preko naše kancelarije za vezu u Beogradu ne navodi se razlog za odbijanje“, naveo je Aljiu.

Ministri iz Prištine planirali su da posete srpske opštine sa albanskom većinom povodom Dana albanske zastave koji proslavlja sutra.

Zahtev srpskim vlastima za boravak u tim opštinama prethodno su uputili 24. novembra sa detaljima plana posete, dodajući da je to učinjeno u skladu sa Briselskim dogovorom.

Kosovski ministri su planirali da u tim opštinama borave danas i sutra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari