SSP: Beograd ne treba da bude Zelena prestonica

Ostavite komentar


  1. Slažem se da Beograd ne može da bude Zelena prestonica, jer ovo što dišemo nije vazduh. Ipak, ako SSP već priča o podacima, neka kaže i koliko je to „mnogo više“ posečenih stabala. Takođe, podatak o starosti vozila nam govori da su vozila stara, ali nam ne govori kakva je starost vozila bila pre toga. Ako vi imate 1200 vozila, a pre toga 2019. nabavite 244, a 2020. još 150 novih, tj. obnovili ste trećinu vozila u poslednje 2 godine, a i dalje je vozni park veoma star, onda se treba zapitati kakva je starost bila ranije. Ja bih rekao da su sada vozila mnogo bolja nego za vreme kada je predsednik SSP bio gradonačelnik.

    1. Sasvim je nebitno kakav je bio vozni park 2011. godine (a bili su krševi), sada je ovakav i to je prosta činjenica koja kvalifikuje BG za nagradu „Prestonica deponija“. Međutim, sve je to sitna patnja u odnosu na ono što će grad iskusiti kada bude unišeno izvorište na Makišu i presuše slavine. Onda će krenuti opšta bežanija.

    2. Nije saobracaj toliki krivac. Jeste, u maloj meri. Pa u vreme totalne blokade prosle god, Bg bio na vrhu zagadjenosti vazduha, a jedva da bilo saobracaja, setite se. Los ugalj, lozista, ne ugradjivanje filtera, to je. Da nema kosave, nadrljali bi sasvim. Tu smo, uz Kalkutu uvek na listi.

  2. Potrebni su cuvari u tri smene po jedan, ili jos bolje po jedan komunalac, ionako nista ne rade!

  3. Beograd moze samo da konkurise za najprljaviju prestonicu. Znam da je to prirodna sredina za ovu vlast ali nije za sve zitelje ovog otetog grada.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.