SSP: Dan velike tuge i prilika za istorijske pouke 1Foto: Logo

Povodom godišnjice ’’Oluje’, Stranka slobode i pravde (SSP) ističe da je ovo dan velike tuge i istorijskog sećanja na sve ubijene i prognane pre 25 godina.

„Tog dana ubijeno je nekoliko hiljada ljudi, a blizu 200 hiljada naših sunarodnika proterano je sa prostora na kojima su živeli vekovima. Njihovi domovi su spaljeni kako bi se zauvek sprečio njihov povratak. U isto vreme  ovaj dan je prilika  za veliku istorijsku pouku za sve narode Zapadnog Balkana – da se okrenu budućnosti, evropskim vrednostima i dobrosusedskim odnosima i da nikada više ne dozvole ekstremnim  političkim elitama da ih uvlače u ratove i zločine“ – stoji u saopštenju.

Oni su istakli kako politički predstavnici srpskog naroda  u Hrvatskoj imaju pravo da samostalno donose odluke i grade klimu poverenja i suživota sa Hrvatima.

„Smatramo da ne treba da dozvole  da im iz Beograda diriguju isti oni koji snose istorijsku odgovornost za sudbinu Srba u Hrvatskoj. Licemerno  je što danas Vučić zloupotrebljava i manipuliše  „Olujom“. On i  njegovi politički idoli i šefovi Vojislav Šešelj i Slobodan Milošević su prvo odbili mirovni plan međunarodne zajednice „Z4“, a potom obećanjem hrvatskom državnom vrhu da se Srbija neće mešati u sukob, de facto dali zeleno svetlo za vojne operacije koja predstavlja najveće etničko čišćenje u istoriji moderne Evrope“ – poručili su iz SSP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari