SSP: Đilas i Stefanović u Rimu na kongresu PES-a 1Foto: FoNet/Nenad Рorрević

Dragan Đilas i Borko Stefanović u Rimu učestvuju na kongresu PES-a kome između ostalih prisustvuju nemački kancelar Olaf Šolc, španski premijer Pedro Sančez, premijeri Danske, Portugala, kao i predstavnici drugih evropskih država i vlada, saopštio je SSP.

Rezolucija Evropskog parlamenta i usvojen izveštaj Saveta Evrope o izborima u Srbiji dobili su svoju potvrdu izveštajem ODIHR-a, saglasili su se danas na sastanku u Rimu predsedavajući partija svih socijaldemokratskih stranaka Evrope (PES) Stefan Loven i Dragan Đilas predsednik SSP-a članice PES-a.

Kako je navedeno u saopštenju Stranke slobode i pravde, na sastanku kome je prisustvovao i Borko Stefanović, Loven je ponovio navode iz pisma koje je uputio premijerki Srbije 9.januara, a u kome je naveden čitav niz izbornih neregularnosti od medijskih zloupotreba, preko migracija birača do kupovine glasova i pritiska na građane da glasaju za vladajuću stranku.

Đilas se zahvalio socijaldemokratskim strankama Evrope na podršci Srbiji i njenim građanima da nastave putem evrointegracija, za koje je, između ostalog, neophodno održavanje fer i demokratskih izbora na svim nivoima. Naveo je da bi održavanje beogradskih i lokalnih izbora u narednih nekoliko meseci značilo da se izbori ponovo održavaju po modelu koji je Evropa ocenila neprihvatljivim i zatražio podršku za slanje posebne misije koja bi omogućila promenu izbornih uslova.

Đilas i Stefanović u Rimu učestvuju na kongresu PES-a kome između ostalih prisustvuju nemački kancelar Olaf Šolc, španski premijer Pedro Sančez, premijeri Danske, Portugala, kao i predstavnici drugih evropskih država i vlada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari